Ihmiset jotka pitävät sinusta, ostavat sinulta

Myynti on mitä suurimmassa määrin ihmissuhdeammatti. Varsinkin B2B-myynnissä tai silloin kun myymme kallista kuluttajahyödykettä. Miksi silti niin monet meistä uskovat, että myynti on tekninen suoritus, jossa prosessin mukainen eteneminen, tuotteen hyötyjen kertominen ja clousaus ovat avain onneen ja asiakkaan lompakon raottumiseen?

Itse uskon siihen, että kaikki lähtee luottamuksesta. Ilman luottamusta ei nimittäin ole mitään. Mitä suurempi päätös ja rahallinen ostos, sen enemmän kaupankäynti perustuu myyjän ja ostajan väliseen luottamukseen. Ostaja nimittäin punnitsee aina sitä riskiä minkä hän ottaa, kun ryhtyy kanssasi kaupantekoon. Jos ostaja ei koe luottavansa myyjään, ei hän tee myyjän kannalta positiivista ostopäätöstä.

Miten sitten synnyttää ja rakentaa luottamusta? Kaikki lähtee siitä, että olet aidosti ja rehellisesti kiinnostunut toisesta ihmisestä. Tässä tapauksessa ostajasta, sinulle potentiaalisesta asiakkaasta. Tämä kiinnostus ei ole eikä missään tilanteessa saa olla päälleliimattua. Jos et ole vilpitön asiakasta kohtaan, et tule missään tilanteessa luomaan välillenne luottamuksen ilmapiiriä.

Luottamus on väline kaupantekoon. Luottamus synnyttää ihmisten välille yhteyden. Tilan, jossa molemmat arvostavat toisiaan ihmisinä. Pitävät toisistaan. Haluavat toisilleen hyvää. Haluavat toisilleen menestystä. Aidosti.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
Yksi kommentti kohteessa “Ihmiset jotka pitävät sinusta, ostavat sinulta
  1. Heli says:

    Just näin! Kiitos hyvästä kirjoituksesta. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä