“Jätä viesti niin palaan sinulle ensi tilassa…”

Myynti on itsensä laittamista alttiiksi muiden torjunnalle. Nykypäivän hektisessä maailmassa jo se, että pääset potentiaalisen asiakkaan kanssa kasvotusten juttelemaan on saavutus. Usein edes ensimmäistä kontaktia ei synny, vaikka kuinka sinnikkäästi yrittäisit kosiskella kirjeellä, soittaa, laittaa sähköpostiä tai jättää viestiä vastaajaan. Tuntuu, että kaikki yritykset lähestyä tiettyä ihmistä, jonka uskot hyötyvän sinun osaamisestasi, hukkuvat kommunikaation mustaan aukkoon.

Näin myyjänä ymmärrän, että potentiaalisella asiakkaalla ei välttämättä ole mitään halua, kiinnostusta tai aikaa minua tavata. Eikä siinä mitään, se kuuluu pelin henkeen. Silti välillä ihmettelen sitä totaalista välinpitämättömyyttä mitä saan kohdata. Puheluihin ei vastata. Vastaajaviesteihin ei palata. Maileihin ei viitsitä edes vastata, ”ei kiitos”.

Mietin vaan, peli voi joskus kääntyä toisinpäin: joku päivä minä voin olla ostajan hattu päässä tai suosittelemassa omalle asiakkaalle tietyn toimialan yritystä. Varmaankin vaikea arvata mitä ajattelen niistä keitä olen itse lähestynyt ja jotka eivät ole mitään viitsineet vastata. Tiedän kiire on. Ja stressi. Myyjät ärsyttää.

Mitä jos kuitenkin pohtisit, minkä kuvan annat itsestäsi ja edustamastasi yrityksestä kun kohtelet myyjää kuin kynnysmattoa. Yhtä kiireinen minäkin olen ja me muut jotka palveluitamme kauppaavat. Silti kohtelen minua kontaktoivaa myyjää kuin ihmistä. Kiitän häntä yhteydenotosta, ja sanon myös suoraan jos ei kiinnosta tai en tarvitse. Ei siitä sen suurempaa numeroa tarvitse tehdä. Jää kaikille hyvä mieli ja maku suuhun.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä