Kirkas tarina on johtamisväline strategian jalkauttamiseen

Saan työni puolesta tutustua useiden eri toimialueiden ja yritysten liiketoimintastrategioihin. Jos yleistän karkeasti, ovat useat näistä joko niin kryptisia ja/tai ympäripyöreitä, että niiden hyödyntäminen sisäisessä johtamisessa, kuin myös kommunikaatiossa asiakkaiden suuntaan, on melko haasteellista. Tällainen strategia jää usein yrityksen johdon kassakaapiin elämään omaa elämäänsä, kunnes se taas joku hetki kaivetaan esille päivittämistä varten.

Koska olen yksinkertainen ja pragmaattinen ihminen, olen huomannut, että strategiasta on hyvä johtaa konkreettisempi työväline: yrityksen tarina. Tarina on työkalu, jonka avulla strategiasta saadaan konkretiaa. Tarina on työkalu, joka määrittelee, mitä ne hienot sanat siellä strategiassa ihan arjessa tarkoittavat. Tarina on työkalu, joka antaa reunaehdot sille, miten käyttäydymme ja kommunikoimme, niin sisäisesti kuin ulkoisesti, jotta strategiasta tulee totta.

Kirkas tarina on parhaimmillaan niin selkeä ja helposti ymmärrettävä, että kadunmieskin ymmärtää hetkessä miksi hänen yrityksestä ja sen palveluista kannattaa kiinnostua, mitä yritykseltä voi ja kannattaa ostaa, ja miksi hänen kannattaa tehdä yhteistyötä juuri kyseisen yrityksen kanssa. Sama toimii toisinpäin: myyjä osaa yrityksen tarinan punaisen langan niin hyvin, että jokaisessa asiakaskontaktissa yrityksen ilosanoma monistuu juuri kuten strategiassa on määritelty.

Jos haluat kuulla lisää siitä, miten rakennat strategiasta johdetun kirkkaan tarinan, sovi kanssani tapaaminen tai pyydä ensi alkuun muutama case-esimerkki.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä