JHT – Musta Lammas

Kuulun niihin, jotka fanittavat sekä Cheekin musiikkia, että äijän huikeaa ja tinkimätöntä asennetta, mitä tulee uran ja täydellisen tuotteen rakentamiseen. Viime päivät olen ahminut silmilläni kirjaa nimeltään Musta Lammas. Kirja kertoo suoraan, avoimesti ja turhia kaunistelematta Cheekin uran alkuvaiheista aina nykyiseen huippusuosioon asti. Siinä rinnalla elettyä elämää unohtamatta. Itselleni kirja edustaa kahta asiaa: pervorehellistä elämäkertaa sekä samalla opusta, josta on monelle meistä lukijoista apua oman itsensä sekä myös yritystoiminnan kehittämiseen.

Itse törmäsin ilmiöön nimeltään Cheek siinä vaiheessa, kun herra oli mukana ensimmäisessä Vain Elämää-sarjassa. Toki olin sitä ennenkin kaverin biisejä kuullut, mutta vasta sarjan pyöriessä televisiossa, minuun kovahti ja isosti ja syvältä. Hiukan ujon oloinen kaveri latasi riimejä eetterin sillä vimmalla, että meinasi ruutu pamahtaa rikki. Kaupallista paskaa sanoi moni silloin ja jotkut vieläkin. Mitä väliä jos toimii ja tulee hyvä fiilis. Vihaajat vihaa.

Kirjaa lukiessa on välillä tullut peilattua Jaren tarinaa omaan elämään. Tietyllä tavalla tunnistan itseni monista asioista ja vivahteista. Niin hyvistä kuin huonoistakin. Se, että haluat menestyä ja olet valmis tekemään kaiken sen menestyksen eteen, saattaa pelästyttää monia niitä jotka ympärilläsi ovat. Siksi vastaan tulee väistämättä tilanteita jossa olet unelmasi ja tavoitteesi kanssa täysin yksin. Vain sinä uskot siihen mitä olet tekemässä. Näinä hetkinä punnitaan henkinen sitkeys ja tahtotila.

En kyllästy ihailemaan Cheekin työmoraalia kaikessa mitä hän tekee. En ole kaveria koskaan tavannut, mutta huhut kertovat, että kyseisen perfektionistin kanssa on välillä sietämätöntä työskennellä. Uskon sen erittäin hyvin. Kun katsoin jonkin aikaa sitten kirjassakin mainittua YLE:n Jare vs Cheek-dokumenttia, tuntui välillä kuin itseänsä olisi katsonut. Silloin kun tavoitteena on maailman paras, ei ole varaa kompromisseihin. Täydellisen tuotteen synnyttäminen kun vaatii tietynlaista maanisuutta ja tinkimättömyyttä.

Jare Henrik Tiihonen, nostan sinulle hattua. Kiitos kolahtavista lyriikoista ja huikeista keikoista. Sekä myös siitä, että olet näyttänyt monelle mallia miten unelmista tehdään totta tinkimättömällä työllä ja asenteella.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä