Joko kirjasit tavoitteet vuodelle 2014?

Sanotaan, että sama asia pitää kertoa seitsemäntoista kertaa, että ihmiset sen muistavat. Siksi kertaus on kaikkien opintojen äiti. Vaikka luulit muistavasi ja osaavasi jo kaiken, virkistetään hiukan silti muistiasi näin pyhien jälkeen.

On tutkittu, että ainoastaan kolmella prosentilla ihmistä on kirjatut tavoiteet. Siis sellaiset, jotka he ovat ajatelleet läpi ja saaneet paperille asti. Ja kuten mahdollisesti muistat, se että kirjaat asiat paperille mahdollistaa niiden toteutumisen. Vuosi on vasta aluillaan, silti on tärkeää, että jo tänään istut alas ja kirjaat omat tavoitteesi vuodelle 2014.

Mitä tavoitteita sitten kirjata? Itse kirjaan yleensä tavoitteita jotka liittyvät omaan terveyteen ja hyvinvointiin, perheeseen, varallisuuteen, ammatilliseen osaamiseen, sekä omaan yritykseen ja sen kehittämiseen. Usein nämä jopa osaksi risteävät toistensa kanssa.

Hyvä tapa on listata kymmenen asiaa kunkin otsikon alle. Muista kuitenkin se, että määrä ei korvaa laatua. On parempi, että sinulla on muutama hyvin mietitty ja selkeä tavoite, kuin se, että sinulla on toiveiden tynnyri täynnä irrallisia asioita. Tärkeää kun on myös pitää huoli siitä, että saavutat ne tavoitteet joita asetat.

Ajattele isosti. Liian pienet tavoitteet kun ovat yleensä helppo saavuttaa, eivätkä siksi pakota sinua muuttumaan ja kehittymään. Kannattaa tavoitella kuuta taivaalta, vaikka se meidän suomalaisten mentaliteettiin ei yleensä kuulu. Mikään kun ei tuo suurempaa tyydystä kuin se, että saavutat tavoitteen, jota kirjatessasi pidit jopa epärealistisena.

Nyt on oikea hetki aloittaa. Ota eteesi tyhjä paperi ja kynä kaveriksi. Kirjaa kymmenen tavoitetta vuodelle 2014. Tee sama asia joka aamu kun olet herännyt.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä