Onko asiakas valmis suosittelemaan sinua?

Valmensin eilen erään teollisuus- ja palveluyrityksen myyntiporukkaa. Olemme vuodenvaihteen molemmin puolin kirkastaneet heidän myyntitarinaansa. Eli määritelleet sen, mikä on heidän tavoitepositionsa asiakkaan mielissä, ja miten tästä kommunikoidaan selkeällä suomen kielellä. Yksi tärkeä osa tarinan jalkautusta on ollut myyjien osallistava valmennus.

Eilisen valmennuksen lomassa keskustelimme siitä, mikä on paras tapa mitata asiakastyytyväisyyttä. Yksi debatin aiheista oli suosittelu. Tarkemmin se, onko suosittelu hyvä tapa mitata asiakkaaan tyytyväisyyttä ja uskollisuutta? Tulimme yhdessä siihen lopputulokseen, että kyllä on. Itse asiassa monet olivat sitä mieltä, että suosittelu on yksi parhaista tavoista mitata asiakastyytyväisyyttä.

Opin aikaan Brian Tracyltä, että on olemassa kaksi mittaria jotka ovat ylitse muiden kun asiakkaan tyytyväisyyttä tutkitaan. Ensimmäinen näistä on kouluarvosana minkä hän valmis antamaan sinulle ja yrityksellesi asteikolla 4-10. Jos saat kasin tai vähemmän, pitää sinun aina kysyä, mitä pitää tehdä jotta saatte ysin tai kympin.

Toinen mittareista, on asiakkaan halu suositella sinua ja yritystäsi. Suosittelu on herkkä asia, ja tämän kautta voidaan todella mitata sitä, miten tyytyväinen asiakas on. Kun joku suosittelee sinua, laittaa hän koko arvovaltansa ja luottamuksensa sinuun peliin. Jotta itse suosittelisin ketään, pitää minun olla erittäin tyytyväinen ja luottaa siihen, että henkilö jota suosittelen pitää 110% kiinni siitä mitä lupaa.

Suosittelun hyvä puoli palveluntarjoajan kannalta on myös se, että pääset heti lähikontaktiin potentiaalisen asiakkaan kanssa. Olette jo ikäänkuin eräällä tavalla tuttuja, koska yhteinen tuttavanne on toiminut suhteen kätilönä. Suosittelu on parasta markkinointia mitä voit itsellesi saada.

Pidä siis aina huoli siitä, että olet suosittelun arvoinen.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
Yksi kommentti kohteessa “Onko asiakas valmis suosittelemaan sinua?
1 Yhteydet/Seurannat varten "Onko asiakas valmis suosittelemaan sinua?"
  1. […] NEWSInstagram-markkinointi – Maksetun postauksen tuloksetOnko asiakas valmis suosittelemaan sinua?Päivitteletkö itsesi vai yleisön takia?Kun argumentit eivät riitäYritysmyyntiä ei ole […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä