Keskity asiakkaisiin, älä kilpailijoihin

Käsi yläs kuinka moni on tällä viikolla puhunut jostain kilpailijastaan? Oli se sitten hyvää tai pahaa, olet käyttänyt aikaasi väärin. En tällä tarkoita sitä, että sinun ei tulisi olla tietoinen siitä, miltä markkina näyttää, ja mitä pelureita siellä on. En, vaan sitä, että sinun tulee käyttää aikasi asiakkaisiin, ei kilpailijoista murehtimiseen.

Kokemukseni mukaan erittäin monet yritykset ja niiden johtajat, käyttävät paljon aikaa kilpailijoiden tekemisten seuraamiseen. Mitä he myyvät. Mitä uusia tuotteita he lanseeraavat. Mikä on heidän hinnoittelupolitiikkansa. Ketä heillä on asiakkaana. Jne jne jne. Siinähän ei sinällään ole mitään vikaa, mutta tämä ajankäyttö harvoin kehittää heidän johtamansa yrityksen liiketoimintaa tai tekee heidän asiakkaistaan enemmän lojaaleja.

Onni ja autuus löytyy siitä, että keskityt oman yrityksesi tekemisiin. Niihin asiakkaisiin jotka jo teiltä ostavat. Ja niihin, jotka voisivat olla teidän tulevaisuuden asiakkaitanne. Virittämällä oma toiminta timanttiseen iskuun. Hurmaamalla asiakkaat omalla tavallanne toimia, ei muita kopioimalla. Myymällä korkeaa laatua sille kuuluvalla hinnalla, antaa muiden alehinnoitella liiketoimintansa pilalle. Palvelemalla asiakkaita kuten viiden tähden hotellissa kuuluu. Kun pidät huolen omista asioista asiakas mielessä, he eivät muualle mene.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä