Kopioi ja hyödynnä muiden hyvät ideat

Opin tänään Sanoman gettomorrow-seminaarissa futurologi Magnus Lindkvistiltä uuden merkityksen kirjainyhdistelmälle R&D. Perinteisesti olemme ajatelleet, että tämä tarkoittaa asiaa Research and Development. Stand up koomikon tasoinen huippuesiintyjä kuitenkin antoi asialle kuitenkin täysin uuden merkityksen, nimeltään Ripp off and Duplicate.

Vaikka kyseinen merkitys oli heitetty puoliksi pilke silmäkulmassa, on siinä kuitenkin iso totuuden siemen. Maailma on täynnä hyviä ideoita ja tietoa, joista nykyajan moderni ajattelija yhdistelee itselleen sopivimman kokonaisuuden. Jo ihan siksi, että tiedon määrän ollessa rajaton, ei meillä kenelläkään ole minkäänlaista mahdollisuutta kahlata kaikkea meitä kiinnostavaa ja meille hyödyllistä läpi yhden elämän aikana.

Miten sitten löytää, kopioida ja hyödyntää muiden hyviä ideoita? Tärkeintä on pitää silmät ja korvat auki, sekä kirjata kaikki se mikä hyvältä vaikuttaa omaan muistikirjaansa. Tämä kirjaaminen on olennaisen tärkeä asia onnistumisessa. Koska saamme koko ajan vaikutteita siitä mitä ympärillämme tapahtuu, on täysin mahdoton suoritus muistaa kokemamme ulkomuistista. Itse kirjoitan kaikista tapaamisista muistiinpanot, kuten myös osallistumisista seminaareihin ja muihin tilaisuuksiin joiden sisältö on sellaista, että voin sitä omassa työssäni hyödyntää.

Suosittelen olemaan utelias. Hyviä ideoita kannatta kerätä paitsi omasta osaamisalueesta, myös poikkitieteellisesti.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä