Taantumassa asiakas ostaa vain parhailta

Viime vuosien aikana olen kohdannut mielenkiintoisen ilmiön. Siitä ei moni puhu, mutta sen vaikutuksista kärsivät useat ja nauttivat harvat. Asiakkaista on nimittäin tullut yhä laatutietoisimpia. Ei niin, etteikö asialla ennen olisi ollut merkitystä. Taloudellisesti epävarmoina aikoina ääripäät yleensä kuitenkin korostuvat.

Se minkä olen itse pannut merkille on, että asiakkaat karttavat riskiä viimeisen päälle. Varsinkin toimialalla jota itse edustan ja jota usein sparraan, asiantuntijapalvelut, on tämä ilmiö korostunut erityisen paljon. Kun käytettävää rahaa ja aikaa ei ole yllinkyllin tarjolla, perustuvat investointipäätökset hyvin pitkälle parhaiden käyttämiseen. Pienentynyttä budjettia ei tuhlata vain tekemisen iloon, vaan rahalle halutaan saada paras mahdollinen tuotto. Tämän toki soisi olevan ajattelumalli aina.

Näinä aikoina keskikasti kärsii. Se on nähtävissä monella B2B-toimialalla. Parempina aikoina asiakkaat eivät ole niin kustannusherkkiä kun tänään. Rahaa syydetään helpommin asioihin, jotka edustavat tarpeeksi hyvää lopputulosta, ei parasta. Rahan lisäksi ajankäyttö on yhä suuremassa roolissa. Hyvinä aikoina staabia riittää. Huonoina taas organisaatiot on viritetty äärimilleen. Yhtään turhaa työtä ei haluta tehdä, Eikä myöskään projekteja kumppaneiden kanssa jotka tuovat omalle pöydälle lisää murhetta.

Taantuma on parhaille mahdollisuus. Saat vedettyä keskikastiin kaulaa yhä kiihtyvällä nopeudella. Reagointinopeus. Ostamisen ja käyttämisen helppous. Haasteiden poistaminen asiakkaan to do-llistalta eleettömän tehokkaasti. Siinä muutama vinkki miten selviytyä nykymaailmassa.

Vauhti kiihtyy. Asiakkaiden tavat ostaa ja käyttää palveluita muuttuvat. Nyt on hyvä hetki pysähtyä pohtimaan sitä, miten hyvässä iskukunnossa sinun johtamasi yritys on.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä