Kukaan ei ole kuullutkaan sinusta

Oletko sinäkin yritysjohtaja, asiantuntija tai yrittäjä joka tuskastelee, miksi asiakkaat eivät soittele, ovipumppu laula hoosiannaa ja taivaan kellot kilise? Olemme samassa veneessä, sillä mikään ei ole niin vaikeaa kuin saada aikaan imua omalle palvelulle tai tuotteelle. Siis sellaista vetovoimaa, joka mahdollistaa käytännössä aktiivisen myynnin lopettamisen. Voit siirtää voimavarasi tarjouspyyntöjen tekemiseen. Poimia rusinat pullasta. Lipaista kermat kakun päältä. Tätä odotellessa, sinulla on kuitenkin paljon tehtävää.

Tietoa on tietoa, vasta silloin kun muut tietävät, että sinä tiedät. Parhaastakaan ammattitaidoista ja osaamisesta ei ole juurikaan iloa, jos et saa jaettua omaan ilosanomaa heille jotka voivat ostaa. Perinteisesti olemme puhuneet markkinoinnista eri kanavissa. Päätetään budjetti, suunnitellaan sisältö ja laitetaan se jakeluun kampanjan muodossa. Näin se ennen toimi. Nykyään kanavia on kymmeniä, jollei satoja. Osaa voit ostaa. Osa pitää sinun ansaita. Osaa voit hallita itse.

Joku viisas on joskus todennut, että kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta. Lauseessa pilee totuuden siemen. Yleensä on nimittäin niin, että henkilö muistetaan, mutta asiasisältö ei. Nykymaailmassa toki myös sisällöllä on suuri merkitys. Varsinkin jos kauppatavarasi on tietoon perustuvaa osaamista, kuten monella meistä. Tietoon perustuvaa osaamista kauppa kuitenkin moni muu sinun lisäksi. Siksi on olennaisen tärkeää pitää huoli siitä, että saat äänesi kuuluviin niissä kanavissa missä haluat.

Miten sitten saada ääni kuuluviin? Sinun pitää olla kiinnostava oma itsesi. Pienestä rosoisuudesta ei ole haittaa, sillä kukaan ei muista hajutonta, mautonta ja tylsää. Sinun pitää tuottaa ja jakaa kohderyhmää kiinnostavaa sisältöä, tee sitä useissa kanavissa. Tee itsesi tykö, missä tahansa liikutkin tai viestit. Vaikka se meille suomalaisille vaikeaa tuntuu olevan, itsekehu ei haise. Päinvastoin. Kuinka kukaan voisi tietää miten hyvä olet, jos et sitä kenellekään kerro?

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
Yksi kommentti kohteessa “Kukaan ei ole kuullutkaan sinusta
  1. Juurikin näin. Mulla meni noin 4 vuotta, että asiakkaat alkoivat soittaa minulle. Siihen saakka kaikki aika, rahat ja energia menivät siihen, että ihmiset muistaisivat minut. Siitä on pirun paljon hyötyä. Kun asiakas muistaa minut, muistaa ehkä samalla myös ammattini. Ehkä jopa osaamiseni. Turhan moni hakee pikkukaloja ja nopeaa kauppaa, on kärsimätön kun Pietarin kalansaalis ei tupsahda ensimmäisen vuoden aikana syliin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä