Kumpaa sutta ruokit?

Kun lentää Kanarialle on mukavat kuusi tuntia aikaa levätä, lukea ja varsinkin kehittää itseänsä. Vaikka ajattelin, että jätän aivoni rauhaan pitkän ja intensiivisen työrupeaman jälkeen, eihän sitä täysin malttanut.

Kuuntelin koneessa Brian Tracyn No excuses-äänikirjaa. Kyseinen teos pohjautuu pitkälle itsensä kehittämiseen liiketoiminnan, oman uran, sekä elämän yleensä osalta. Brian tarjoaa tuhdin, kahdenkymmenen yhden osan kokonaisuuden jonka pohjalta pystyt muuttamaan elämäsi suuntaa ja nostamaan tasoa täysin uusiin sfääreihin.

Neljännessä kappaleessa puhutaan arvoista ja suoraselkäisyydestä, eli niistä asioista mitä itse päätät noudattavasi, ja miten muut tämän pohjalta sinut näkevät ja sinua ihmisenä arvottavat.

Kappale alkaa tarinalla vanhasta intiaanista joka kertoo, että hänellä on kaksi sutta jotta määrittelevät sitä mitä hän on. Toinen on valkoinen, hyvä ja suoraselkäinen, arvojensa mukaan eläävä susi. Toinen on musta, hämärämielinen, kiero ja toisia hyväksikäyttävä. Matkaaja kysyy intiaanilta: kumpi susi voittaa? Intiaani vastaa: se kumpaa ruokin.

Tarinan opetus on se, että sinä olet yhtäkuin ajatuksesi ja tekosi. Sinä itse päätät ruokitko positiivista minääsi, kehität itseäsi, autat muita ja teet elämästisi sellaisen, että sillä on merkitystä. Voit toki aina valita voiman pimeän puolen. Syyttää meneisyyttäsi, vanhempiasi ja kaikkia muita ympärilläsi. Se on oma asiasi.

Tärkeintä on kuitenkin ymmärtää se, että sinä itse teet itsesi ja päätät kuka sinusta tulee. Ei kukaan muu. Sinä, ja vain sinä olet vastuussa omasta elämästäsi. Riippumatta siitä mitkä kortit sinulle alussa jaettiin. Suosittelen ruokkimaan valkoista sutta.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä