Kumpi on inhimillisempi, eläinlääkäri vaiko ihmislääkäri?

Olen uranut aikana saanut työskennellä useiden satojen eri yritysten ja kymmenien ja taas kymmenien eri toimialojen parissa. Muutamia vuosia sitten synnytimme pääomasijoittaja Intera Partnersin kanssa Animagi-eläinlääkärit. Alkaen yrityksen sielun kiteyttämisestä brändistrategian muotoon, päättyen nimen sekä visuaalisen ilmeen suunnitteluun ja brändikirjan koostamiseen.

Työ oli erittäin mielenkiintoinen koska olen ”aina” omistanut koiria, sekä muutenkin ollut eläinrakas. Brändistrategiaa kiteyttäessämme pohdimme sitä toimintaympäristöä missä eläinlääkäri työskentelee, ja miten se esimerkiksi eroaa ihmisiin keskittyineistä lääkäreistä. Yksi asia mikä oli pöydällä oli myös eläin- versus ihmislääkärin empaattisuus ja tapa toimia asiakaspalvelutehtävässä.

Tyly lopputulos tälle pohdiskelulle oli tämä: mitä ansioutuneempi ja asiantuntevampi eläinlääkäri on, sen mukavampaa on hänen kanssaan asioida. Ammattitaidon kasvaessa, kasvaa myös eläinlääkärin empaattisuus, kyky sekä ennen kaikkea halu palvella maksavaa asiakasta erinomaisella otteella. Ja sori vaan te, jotka meitä ihmisiä hoidatte: tämä kaava näyttää toimivan täysin täsmälleen toisinpäin. Toki tämä on törkeä yleistys, mutta omakohtaiset kokemukset sekä keskustelut monien muiden kanssa allekirjoittavat tämän faktan.

Mielestäni oman alansa huippuammattilaisen tunnistaa siitä, että hän huippuammattilainen myös asiakaspalvelussa. Kohtelee asiakasta kuten maksavaa sellaista tulee tehdä, eikä pidä häntä idioottina, joka hukkaa hänen kallisarvoista aikaansa. Tässä paljon pohdittavaa meille jokaiselle.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä