Laiskan miehen uudenvuoden lupaus

Vaikka sitä ulkopuolisen kenties on vaikea nähdä, olen laiska kaveri. Teen paljon asioita, mutta en halua tehdä mitään turhaa. Ja turhalla tarkoitan sitä, että ne asiat mitkä eivät vie kohti tavoitteita, eliminoin kokonaan. Varsinkin viimeiset kymmenen vuotta yrittäjänä, ovat opettaneet priorisoimaan asioita täysin uudella tavalla. Toki tätä helpottaa se, että olen täysin oman kalenterini herra, eivätkä muut pääse ajan käyttööni vaikuttamaan.

Siedän stressiä melko hyvin Hyvää stressiä siis. Olen myös erittäin hyvä saamaan itseni stressitilaan. Huonoon sellaiseen. Osaan luoda sisäistä painetta, jotta asiat tapahtuvat laadukkaasti ja tehokkaasti. Saan mielihyvää siitä, että saan paljon aikaan lyhyessä ajassa. Kun to do-listaan määritellyt asiat on tehty, voin keskittyä muihin asioihin työn lisäksi.

Minulla meni pitkään opetella pois perinteisestä tavasta tehdä töitä yhdeksästä viiteen. Toki nytkin työ pääsääntöisesti keskittyy arkipäiville ja kyseiselle ajalle. Mutta olen viimeisten vuosien aikana itse tehnyt muutoksia, jotka niin vähentävät stressiä, kun saavat aikaan parempaa tehoa siihen mitä teen. Pyrin esimerkiksi välttämään sopimasta palavereita aamuun ennen kello kymmentä. Näin voin herätä ilman herätyskelloa, asia joka parantaa unta huomattavan paljon. Teen myös tarkat viikko suunnitelmat sille, mitä kunakin päivänä teen, ainakin niin pitkälle kun pystyn. Olen huomannut, että kun suunnittelee ajan käyttönsä, tulee työt yleensä tehtyä nopeammin ja paremmin, ilman turhaa kohkaamista. Näin saan myös keskelle päivää aikaa fyysisen ja henkisen kunnon ylläpitämiselle.

Uudenvuoden lupaukseni vuodelle 2018 on tehdä vähemmän, mutta samalla saada aikaan enemmän ja parempaa. Keskittymällä niihin kolmeen asiaan jotka tuovat kahdeksankymmentä prosenttia tuloksista, voit käytännössä lopettaa lopun kahdenkymmenen prosentin tekemisen kokonaan. Tai ainakin delegoit ne asiat muualle. Suosittelen sinulle samaa mahdollisuuksien rajoissa.

PS tein myös toisen uudenvuoden lupauksen, aloitan tämän blogin rinnalla ja jatkossa tilalla, tekemään vlogia vuoden alkuaikoina…

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä