Laita nämä neljä asiaa kuntoon ja myyntisi kasvaa 100%

Olen aikaisemmin paasannut useasti siitä, että myynnissä seurataan usein sitä, miten monta kauppaa on saatu aikaan. Vähemmälle huomiolle tässä yhtälössä jää se tosiseikka, että usein olisi erittäin terveellistä miettiä sitä, miksi kauppa jää saamatta. Tai sitä, miksi vain tietty pieni osa tapaamisista johtaa tarjoukseen ja tarjous kauppaan. Avaan seuraavassa neljä päähuomiota jotka olen todentanut vuosien opiskelun ja käytännön harjoittelu kautta tärkeiksi kuntoon laitettaviksi asioiksi.

Prospektointi +25%
Mieti jatkuvasti sitä kuka voisi olla seuraava asiakkaasi. Älä tuhlaa aikaasi sellaisiin prospekteihin jotka vastustavat sanomaasi tai eivät ole aivan varmoja haluavatko he ostaa. Vietä aikaa sellaisten asiakkaiden kanssa jotka ymmärtävät ja haluavat laittaa asioita kuntoon, ulkopuolista asiantuntijaa hyödyntäen.

Myyntitarina +25%
Pidä huoli siitä, että niin omat joukkosi kuin asiakkaat ymmärtävät sen mitä olet sanomassa. On tutkittu, että 90% kaupoista jämähtää johonkin vaiheeseen sen takia, että asiakas ei ymmärrä mitä tai miksi hänen pitää ostaa. Viritä siis myyntitarinasi timanttiseen iskuun ja testaa sitä markkinassa koko ajan.

Kysyntää luova markkinointi +25%
Ei. Kyseessä ei ole markkinointi jossa kehut omaa tuotettasi faktojen ja todistelun kautta. Tässä kohtaa on tarkoitus luoda kysyntää. Kylvää kohderyhmän mieleen epäilyn siementä jo ennen kuin ensimmäistä kertaa edes otat yhteyttä potentiaaliseen asiakkaaseen. Parhaimillaan markkinointia ajatellaan samanlaisena suppilona kuin myyntiä. Paljastan tässä salaisuuden. Kokemukseni mukaan, juuri kukaan ei viitsi nähdä pientä vaivaa esimerkiksi asiakassuhdemarkkinoinnin merkeissä. Tekemällä pieniä asioita hyvin, erotut eduksesi massiivisella tavalla.

Sitkeys +25%
Myynti on kestävyyslaji. Tutkimusten mukaan, hyväkin myyjä luovuttaa viidennen kontaktoinnin jälkeen jos asiakas ei osoita kiinnostusta. Saman tutkimuksen mukaan, asiakas ostaa keskimäärin seitsemännellä kerralla. Tämä on hyvä pitää mielessä kun mietit miten paljon kuranttia tavaa tarjouskannassasi on. Älä jätä hyviä aihoita auki vaan siksi, että ei enää huvita.

Laittamalla edes yllämainitut asiat kuntoon pystyt vivuttamaan myyntiäsi sata prosenttia.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä