Ennen kuin edes kysyt, vastaus on kyllä

Oletko koskaan ajatellut, miksi joidenkin yritysten asiakkaat ovat kyseiselle firmalle hyvinkin lojaaleja? Tavalla joka antaa kilpailijalle mahdollisimman heikon mahdollisuuden päästä osalliseksi asiakkaan maksamista rahoista. Onko kyse hyvästä tuotteesta, mukavista tyypeistä tai halvoista hinnoista. Syitä on varmasti useita. Seuraavassa niistä tärkein. Syy, josta sinun kannattaa ottaa vaarin, ja soveltaa omassa tekemisessä jo heti tänään.

Väitän, että suurin syy asiakkaan lojaalisuudelle on se, että sinun kanssasi on helppo toimia. Teet sen mitä pyydetään, ja aina vähän enemmän. Pyrit aina pyyteettömästi palvelemaan asiakastasi niin hyvin kun vaan pystyt. Ennakoit tilanteita, teet jopa päätöksiä asiakkaasi puolesta. Suosittelet vilpittömästi ja ilman ketunhäntää kainalossa. Teet kaikkesi, jotta asiakas menestyisi huomenna paremmin kuin tänään. Olet asiakkaan luotettu neuvontaja, se jolle hän aina soittaa ensimmäiseksi. Varmistat huomisen kaupan jopa välillä kieltäytymällä myymästä asiakkaalle tänään jotain sellaista jota hän ei mielestäsi tarvitse.

Vaaditaanko tähän pääsemiseksi ihmetekoja ja paljon taloudellista panostusta? Ei suinkaan. Kyse on ennen kaikkea asenteesta. Siitä, että en mene mistä aita on matalin. Tee joka kerta ainoastaan perussuoritusta ja tai mistä sinulle maksetaan. Ei. Tämä tarkoittaa sitä, että pyrit joka ainut kerta täydelliseen, tai sitäkin parempaan suoritukseen. Vastaat joka kerta, jo ennen kuin asiakas edes kysyy ”tottakai se onnistuu…”.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä