Lufthansan “ilmainen” suksikuljetus maksaakin 100e

Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa. Lause joka tuli mieleen, kun parhaillaan valmistaudun sunnuntaina alkavaan perheeni hiihtolomaan. Lufthansa käyttää röyhkeästi isomman voimaa kyykyttäessään asiakkaitaan mielin määrin matkatavaroiden kuljetukseen liittyen. Ilmoittavat, että koneeseen ei enää mahdu mukaan suksia, kiintiö täynnä. Mutta jos kaivat satasen kuvetta per henkilö, onnistuu suksien mukaan saaminen. Eli tilaa löytyykin, jos maksat riistohinnan viisikymmentä egeä/suunta. Nice price for You my friend…

Hyvänä organisoijana olen pitänyt huolen siitä, että odotetun matkamme käytännön asiat tuli hoidettua jo viime vuoden puolella. Hyvästä valmistautumisesta ei näköjään tällä kertaa ollutkaan niin paljon hyötyä, kun sain törmätä saksalaisen lentojätin niin sanottuun asiakaspalveluun. Kyseinen putka mainostaa webbisaittinsa etusivulla ylpeästi ”ski equipment is always free”. Pitäisi härmäläisenkin ilmeisesti heti ymmärtää lukea pienellä kirjoitettu printti joka löytyy sadannelta alasivulta, ja silloinkin epäselvällä ja tulkinnanvaraisella englannilla kirjoitettuna. Sukset tosiaan saa mukaan ilmaiseksi, mutta asiaan onkin tietty kiintiö. Seikka mistä ei kerrota mitään kun ostat lennot, saat niistä vahvistuksen tai olet checkkaamassa itseäsi lennolle sisään.

Harvoin törmää yhtä härskiin rahatukseen. Vastuu asioiden tietämisestä jätetään asiakkaalle, ja tylysti todetaan, että on sinun ongelmasi jos et sitä tiennyt. Hassua tässä on sekin, että suomessa kyseinen rahastus on otettu käyttöön joulukuussa 2013 ilman että siitä on mitään jo lipun ostaneille tiedotettu. Näin minulle kertoi henkilökunta lentokentällä. Webin keskustelupalstoja lukiessa sain nopeasti huomata, että en ole tämän harmistuksen kanssa yksin.

Onneksi voin äänestää jaloillani. Jo maksettuja lentoja ei voi enää perua, mutta kuljetusmaksua en suksista aio suorittaa. Kannan mielummin rahani Itävallan yksityisyrittäjälle joka suksia vuokraa. Meneepähän parempaan tarkoitukseen, kuin lopputtoman ahnean, arrogantin ja asiakkaita kyykyttävän jätin pankkitilille. Seppo Rädyn sanoin, Saksa on paska maa.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä