Luksus myy aina

Ei taantuma rikkaita kosketa, on melko hoettu sanonta. Vaikka lausetta pitäisi osaksi banaalina, on siinä kuitenkin totuuden siemen. Harvon on luksustuotteilla kuten autoilla, veneillä, matkoilla, vaatteilla jne ollut yhtä suuri kysyntä. Suuri juuri niissä tuotteissa, jotka ovat sitä hintaluokkaa, joihin meillä tavallisilla pulliaisilla ei ole mitään saumaa. Luksus myy aina.

Jotta emme liikaa katkeroituisi, mietitään hetki mitä oppia meillä on saatavissa näiltä huipputuotteiden, niin laadun kuin hinnan osalta, valmistajilta. Ehdottomasti tärkein on, se, että jokainen luksusta myyvän tinkimätön strategia on tarjota parasta mitä markkinalta löytyy. Ja vielä tietynlaisen niukkuuden verhon takaa. Ei ole sattumaa, että Ferrarin huippumallia tehdään vain sata kappaletta. Ja että autoa pitää säilyttää heidän tallissaan silloin kun ei autoa radalla aja.

Mitä yhteistä sitten sinulla on ja Ferrarilla on? Se tietenkin, että on velvollisuutesi tarjota juuri sinun asiakkaillesi sitä luksusta ja markkinoiden parasta jota he ansaitsevat. Se mitä myyt ja millä markkinalla toki määrittelee oman luksuksesi tason. Luksutuotteiden hyvä puoli on myös se, että niitä halutaan. Niitä ei tarvitse myydä, vaan niitä ostetaan.

Huipulla myös harvoin on tungosta, päinvastoin kuin keski- ja halpasegmentissä. Mitä kalliimpi tuote- tai palvelu, sen parempi sen tulee olla jotta siitä ollaan valmiita maksamaan. Ja mitä korkeampaa laatua tarjoat, sen vähemmän on sinulla kilpailua. Ihan vaan siksi, että tuotteen tai palvelun tarjoajat usein tyytyvät tavanomaiseen, koska matka luksukseen on niin pitkä ja vaivalloinen.

Be the best in the world, that is the only market place that is not crowded.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä