Markkinoi heille, ketä asia jo kiinnostaa

Olen jo useasti aikaisemmin kertonut fanittavani ja ihailevani isosti suurta markkinointi-ajattelijaa, Seth Godinia. Viime viikolla sain seurata läheltä ja livenä kun suuri guruni esiintyi Nordic Business Forumissa. Godinissa on mielestäni parasta hänen erittäin pragmaattinen tapansa lähestyä liiketoiminnan, erityisesti brändin rakentamisen, markkinoinnin ja myynnin haasteita. Ei (turhaa) teoriaa, vaan suoraan ja heti käytäntöön vietäviä asioita.

Yksi oppi jonka tällä kertaa mukaani sain, on se, että yrityksellä tai henkilöbrändillä pitää olla hyvinkin kirkkaana se, mikä on markkinoinnin kohderyhmä. Hyväkin viesti väärässä paikassa tai väärälle vastaanottajalle kun on yhtä turhan kanssa. Tämä lienee ns itsestäänselvä asia, mutta käytännössä se ei kovinkaan monelle sitä näytä olevan. Moni yritys ja ihminen hakkaa päätänsä seinään, yrittäessään kääntää epäuskoisten päät oman asian taakse, samalla kun tarjolla olisi heitä jotka jo valmiiksi ovat oikealla aaltopituudella.

Kun markkinoit sille heimolle joka edustaa samoja arvoja ja ajaa samaa asiaa kuin sinä, olet jo pitkällä viestin vaikuttavuuden kanssa. Jos taas yrität kääntää ihmisten mielipiteitä, lähdet automaattisesti liikkeelle takamatkalta.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä