Menestyksen avaimet by Arnold Schwarzenegger

Osallistuin eilen Nordic Business Forum 2014 tapahtumaan. Mainion Jim Collinsin kahden session lisäksi (joista kirjoitan lähipäivinä), päivän ehdoton klimaaksi oli legendaarisen Terminaattorin näkeminen lavalla. Arnold on eittämättä amerikkalaisen unelman ruumiillistuma. Maailmanluokan show miehen elkein, hän otti Messukeskuksen haltuunsa ensi sekunneista lähtien. Tarinoiden ja vitsien lisäksi, isolla Arskalla oli myös meille kaikille annettavaa hänen omien teesiensä muodossa.

Ensimmäinen näistä teeseistä on. Määrittele oma unelmasi ja visiosi. Se asia jonka eteen olet valmis tekemään kaikkesi ja jossa haluat olla paras. Toinen sija ei koskaan ole kelvannut Arnoldille, hyvä ohje jota myös sinun kannattaa noudattaa. Find Your Vision.

Toinen hänen teeseistään on. Älä koskaan ajattele pienesti. Kurkottele tähtiin, vaikka muut olisivat sitä mieltä, että maan pinnallakin on sinulle enemmän kuin riittävästi. Never ever think small.

Kolmas teesi kuuluu näin. Älä koskaan kuuntele heitä jotka eivät usko unelmiisi tai jotka haluavat kampittaa sinua matkaalla menestykseen. Se, että rikot toisen maailmankuvaa tulee aiheuttamaan heissä pienuuden tunnetta. Älä välitä siitä, vaan kulje omaa polkuasi ja rakenna omat unelmasi. Ignore the ney sayers.

Neljäs ja kenties yksi tärkeimmistä teeseistä on se, että ole valmis tekemään täysillä töitä unelmiesi eteen. Menestys ei tule sattumalta ja niille jotka istuvat sitä odottamassa. Sinulla on vuorokaudessa kaksikymmentäneljä tuntia käytettävissä. Nuku niistä kuusi (ja jos se ei riitä oli ohje ”sleep faster”). Loput tunneista käytät itsesi kehittämiseen ja työntekoon unelmiesi eteen. Work Your ass off.

Viides ja viimeinen teesi liitty jakamiseen. Kun menestyt on sinun velvollisuutesi jakaa hyvää ympärillesi. Anna takaisin muille, maallesi, ystävillesi, liiketutuille. Kaikille heille jotka mahdollisesti apuasi tarvitsevat. Dont jus take. Give something back.

I’ll be back.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä