“Miksi sä treenaat?”

Lyhyt vastaus on tietenkin se, että näyttäisin ihan helvetin hyvältä alasti. Olen harrastanut liikuntaa eri lajien muodossa lapsesta asti. Repertuaariin on kuulunut niin kuntosalia, karatea, golfia, laskettelua, krav magaa, motocrossia, crossfitttiä jne, muutamia mainitakseni. Pisimpään olen käynyt kuntosalilla, enemmän tai vähemmän säännöllisesti teinipojasta asti. Lihasta on vuosien aikana kertynyt sen verran, että osa varmaankin luulee, että treenaan ollakseni iso ja voimakas.

Välillä minulta kysytäänkin, ”onko sulla jokin tavoite kun treenaat?”. Vastaan tähän yleensä, että ei ole muuta kun se, että kun pysyn sellaisessa kunnossa, että pystyn harrastamaan lajeja josta tykkään, ja tietenkin se, että selviän arjen askareista ilman sen suurempia vaikeuksia. Alpeilla on melkoisen paljon mukavampi lasketella, kun on kyykännyt reidet ja pakarat sellaiseen voimatasoon, että hommasta nauttii. Samalla tavalla: kauppakassit on kiva jaksaa kantaa kaupasta kotiin, samoin kun, että ei tarvitse olla huolissaan, että bussiin juoksiessa kuolee heti sydäriin syketason vähän noustessa.

Itselle treenaaminen on ennen kaikkea sitä, että on hyvä olla niin henkisesti kuin fyysisesti. Jos en pääse säännöllisesti hengästymään, hikoilemaan ja lihaksia väsyttämään, tulen levottomaksi, jopa ärtyiseksi. Liikunta pitää kropan lisäksi kunnossa myös pään.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä