Kohtaako yrityksesi strategia ja tarina?

Autan ammatikseni yrityksiä niin kommunikoimaan kuin näyttämään paremmalta kohderyhmiensä silmin. Terävöittämään tarinaansa, jotta se erottuu siitä viestinnän ilotulituksesta, jolle me kaikki altistumme. Valitsemaan sen yhden tai maksimissaan muutaman asian, josta yritys haluaa olla markkinassa tunnnettu.

Olen tiivistänyt asiakkaan maailmankuvan kolmeen asiaan, jota asiakas pohtii valitessaan ja päättäessään kenelle roponsa jakaa. Nämä ovat: miksi kiinnostuisin teidän yrityksestä ylensäkään, mitä teiltä voi ja kannattaa ostaa, miksi minun kannattaa tehdä yhteistyötä juuri teidän kanssa? Jos et osaa vastata näihin kysymyksiin asiakkaan kannalta kiinnostavalla ja relevantilla tavalla, markkinasta erottuen, ei sinulla ole kirkasta strategiaa eikä tarinaa. Se, että yrityksesi strategia on maailmaa syleilevä, ja tarinasi sisältää kaikki asiat mitä olet sinne keksinyt laittaa, ei vivuta liiketoimintaasi pätkääkään.

Hyvä tapa testata edellä olleiden kysymyksiä lisäksi sitä, miten strategia ja tarina kohtaavat, on ottaa strategia esille, ja verrata sitä yrityksen verkkosivuilla olevaan tarinaan. Miltä tarina näyttää jos tarkastelet sitä pervorehellisesti ulkopuolisen silmin? Kiinnostuisitko? Ostaisitko?

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä