Teetkö vääriä asioita oikein?

Kävin viime vuonna useita keskusteluita johtajien ja yrittäjien kanssa muutoksen nopeudesta. Joissakin näistä keskusteluista, henkilö oli hyvinkin kartalla siitä, että asiakkaiden tapaa ostaa ja kuluttaa on muuttunut isosti. Joissakin taas tuntui siltä, että kyseinen kaveri oli pihalla kuin lumiukko.

Sanotaan, että ensimmäinen askel tervehtymiseen on se, että ymmärtää ja myöntää olevansa sairas. Tämä taas edellyttää potilaan tutkimista, ja oikean diagnoosin tekoa. Aivan samalla tavalla yritystoiminnassa: jos et kykenee muodostamaan tarvittavaa, pervorehellistä tilanneanalyysia, et mitenkään pysty synnyttämään voittavaa strategiaa. Sellaista, joka auttaa sinut pois kuolemanlaaksosta kohti uusia keitaita.

Ilmassa on jos ei vielä merkkejä, niin ainakin puheita kasvun laantumisesta. Nyt jos koskaan, on hyvä hetki pohtia missä busineksessa tulevaisuudessa toimit ja millä tekemisellä varmistat yrityksesi kasvun. Se mikä eilen tai vielä tänään toimii, ei välttämättä riitä enää huomenna. Pahinta mitä voit tehdä on se, että teet vääriä asioita oikein ilman, että edes itse ymmärrät asian laitaa.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä