Elämän syklit

Joku viisas on joskus sanonut, että elämämme kulkee seitsemän vuoden sykleissä. Tämä koskee niin yksityiselämää kuin työuraamme. Vuosien kuluessa me muutumme ihmisenä niin fyysisesti, henkisesti kuin arvojemme osalta. Samalla tavalla muuttuu ympäristömme.

Edelliseen peilaten, on aina hyvä välillä pysähtyä pohtimaan: mitä seuraavaksi? Usein tämä pysähdys tulee, vaikka emme sitä aktiivisesti itse etsisi. Jo elämä itsessään tuo meille eteen muutoksen pakon, halusimme sitä tai emme. Koska paikallaan ei voi pysyä, voimme valita taannummeko, vai menemmekö henkilökohtaisen kasvun kautta eteenpäin.

Olen viimeisen parin vuoden aikana huomannut, että itsellä on muutosprosessi meneillään. Ne asiat mitä elämältä toivon ja tavoittelen, niin yksityiselämän kuin työn osalta, ovat muuttumassa ja jo muuttuneet. Samoin ovat arvoni erilaiset kuin mitä ne olivat esimerkiksi kymmenen vuotta sitten. Pysähtyneisyyden tilasta alkaa positiivinen matka toiseen suuntaan minne olin aikaisemmin menossa. Aikansa kutakin, on hyvä todeta armollisesti itselleen.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä