Näetkö näkymättömän?

Monissa tutkimuksissa on todettu, että yrittäjillä on usein kyky aistia ja tunnistaa asioita, mitä suurin osa muista ei vielä näe tai todeksi usko. Pienen pieniä muutoksia markkinassa ja asiakkaiden tavassa ostaa. Hienon hienoja signaaleja, jotka yhteen vedettynä muodostavat kokonaisuuden. Sellaisen joka tulee muuttamaan toimialan pelisääntöjä ja mylläämään markkinaosuudet uusiksi.

Mikä sitten mahdollistaa tämän näkymättömän näkemisen? Omasta mielestä, ja myös oman kokemuksen kautta, ajattelen asian niin, että moni yrittäjä on äärettömän hyvä pohtimaan sitä, miksi jokin asia tai markkina toimii tietyllä tavalla. Osaa kysyä niin sanotusti tyhmiä kysymyksiä, ja aidosti ihmettelemään, miksi jollakin toimialalla on tietty dynaamiikka ja luutumat tavassa toimia.

Itse olen aina ollut ääärettömän kiinnostunut oppimaan uusia asioita. Jopa sellaisella intensiteetillä, että kaivaudun nopeasti todella syvälle oleelliseen. Teen tätä täysin poikkitieteellisesti. Eli en pelkästään opiskele liiketoimintaan liittyviä asioita, vaan esimerkiksi historiaa, musiikin tuottamista, hyvinvointiin liittyvä asioita jne. Itselle se on uusien asioiden oppimisen lisäksi myös vireystilan ylläpitämistä. Aivoille tekee hyvää, kun niitä rasitetaan uusilla asioilla jokapäiväisen rutiinin lisäksi. Ja kun uutta opiskelee koko ajan, sitä saattaa huomata, että joku päivä taas näkee näkymättömän.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä