“Miltä sinusta nyt tuntuu?”

Paasaan viikottain tarinan ilosanomaa eri toimialojen yritysten johdolle. Yksi kärki tässä saarnaamisessa on se, että ilman hyvää tarinaa eivät yritys ja sen tuotteet erotu markkinassa asiakasta kiinnostavalla tavalla. Ilman hyvää tarinaa, ei yritys ole houkutteleva työpaikka. Ilman hyvää tarinaa, ei yritys ole kiinnostava sijoituskohde. Ilman hyvää tarinaa…

Kiinnostavan ja relevantin tarinan kaksi tärkeintä ainesosaa ovat tarinan emotionaalinen ja rationaalinen puoli. Emotionaalinen ensin siksi, että ilman sitä ei ole mitään tarinaa. Meidän pitää saada ns kanava auki ennen kuin mitään faktaa kannattaa alkaa tyrkkyttämään.

Kun vedän johtoryhmien sparrauksia tarinaan liittyen, kerron yleensä aina sen, että ihminen ei välttämättä muista asioita, mutta hän muistaa tunteen. Kun käyt vaikkapa lempibändisi keikalla, et muista soittolistaa, mutta muistat sen, oliko keikalla hyvä meininki ja sen, mikä oli oma fiiliksesi. Aivan samalla tavalla meihin vaikuttaa, tai on vaikuttamatta, yrityksen markkinointi ja myyntityö.

Kun ensi kerran näet mainoksen tai tapaat yrityksen myyjän, pohdi miltä sinusta tuntuu. Onko kokemus positiivinen, neutraali vai negatiivinen. Odotatko innolla uusia tulevia mainoksia. Seuraavaa tapaamista myyjän kanssa. Janoatko lisää, vai toivotko että et enää koskaan näe kyseisen yrityksen mainontaa tai saa yhteydenottoa heidän myyjältään.

Tunteella ja tunteilla on erittäin suuri merkitys siinä, miten arvioimme ja arvotamme asioita.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä