Asiakas ei osta parasta tuotetta vaan parhaan tarinan

Maailma on pullollaan loistavia tuotteita, joista kukaan ei tiedä mitään, ja siksi niitä ei osteta. Luulisi siis, että markkinointiin ja myyntiin panostetaan enemmän kuin koskaan ennen, koska se on ainoa tapa kertoa oman tuotteen erinomaisuudesta ja sen ilosanomasta markkinalle. Näin ei kuitenkaan ole.

Valitsit minkä tahansa toimialan, löydät sieltä lukemattoman määrän happamia yrittäjiä ja yritysjohtajia jotka ovat sitä mieltä, että asiakkaat ovat tyhmiä ja markkina väärässä kuin heidän kauppakellonsa ei soi. Heillä kun on tarjota se markkinoiden paras tuote ja palvelu. Kunhan vaan asiakkaat älyäisivät sitä ostaa.

Meillä on usein oletus, että hyvä tuote tai palvelu myy itse itsensä. Joskus, harvinaisessa tilanteessa näin voikin olla. Meille tavallisille kuolevaisille on kuitenkin elintärkeää varmistaa, että kommunikoimme markkinaan asiakkaan kannalta kiinnostavalla ja relevantilla tavalla. Panostamme markkinointiin ja henkilökohtaiseen myyntityöhön tavalla joka avaa latua ja saa asiakkaan meistä kiinnostumaan.

Olennaisen tärkeää on hyvä tarina. Hyvä tarina herättää kiinnostuksen. Hyvä tarina erottaa kilpailijoista. Hyvä tarina luo emotionaalisen suhteen tuotteen ja sen ostajan välille. Ja mitä parasta, hyvä tarina on sellainen, että jo ostaneet asiakkaat levittävät sitä markkinassa.

En väitä, etteikö tuotteella tai palvelulla olisi merkitystä. Näiden pitää edelleen ollan erinomaisella tasolla. Mutta ilman hyvää tarinaa ja sen markkinointia, ei löydy kysyntää. Ja miksi löytyisikään, jos kukaan ei tiedä olemassaolostasi.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
Yksi kommentti kohteessa “Asiakas ei osta parasta tuotetta vaan parhaan tarinan
  1. Marko Laukas says:

    Hei! Olen samaa mieltä. Uskon, että monet yrittäjistä valmistavat tuotteen itselleen, tarkoittaen että he itse ovat tyytyväisiä tuotteeseen mutta asiakkaiden mielipidettä ei ole selvitetty tarpeeksi kattavasti jolloin se ei myy tarpeeksi. Imago on nykyään todella tärkeä ja Brändi. Näillä erotut muista ja saa asiakkaat puolelleen. Tämän tilanteen ylläpitämiseksi ei voi myöskään levätä laakereillaan vaan imagon rakentaminen kuuluisi olla osa yhtiön Strategiaa jolloin se olisi integroitu saumattomasti yhtiön jokapäiväiseen toimintaan ja kehittämiseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä