Minkä unelman sinä toteuttaisit jos kaikki olisi mahdollista?

Vaikka arki olisi kuinka mukavaa ja antoisaa tahansa, on välillä hyvä pysähtyä unelmoimaan. Haaveilla niistä asioista mitä tekisi, jos olisi esimerkiksi taloudellisesti riippumaton. Tilanteessa, jossa ei tarvitsisi pohtia millä maksaa ruokalaskun ja tulevan kuun asuntolainan lyhennyksen. Olisi vapaa tavallisen elämän velvoitteista ja voisi keskittyä juuri siihen mitä haluaa tehdä aamusta iltaan, vuorokaudet läpensä.

Oma unelmani liittyy musiikkiin. Tein 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa paljon työtä DJ:nä. Opiskelun ohella, mutta käytännössä täyspäiväisesti. Ammatti vei mukanaan. Jopa niin pitkälle, että tuli hankittua itselle legendaariset Technicsin 1210-levysoittimet kera mikserin. Ammattitaidon edetessä huomasin, että omaan hyvinkin paljon korvaa sille, mistä kappaleesta tulee ehdottoman varmasti hitti. Musiikin tuottaminen alkoi kiinnostamaan. Ikävä kyllä 90-luvun alussa studiovälineet olivat tasoa kymmenien tuhansien markkojen kelanauhuri, ja samalla sai maksaa samplerista satatuhatta.

Muutamia vuosia sitten kaivoin levysoittimet ja levyt jälleen esille kellarista. Huomasin samalla, että tekniikka oli sekä kehittynyt huikeasti, että halventunut sille tasolle, että kotistudion pystyy rakentamaan murto-osalla siitä, mitä kustannus ennen oli. Tällä hetkellä laitteita löytyy levysoittiminen lisäksi samplerista rumpukoneeseen, midi-koskettimista digitaaliseen sekvensseriohjelmaan. Kirsikkana kakun päällä kotimaiset Genelecin aktiivikaiuttimet joita ilman ei kukaan voi studiota väittää omistavansa.

Musiikin teorian, eri tyylilajien, sointujen, rumpukomppien, bassojen, koskettimien, soundien ja äänien maailma on vienyt minut mukanaan. Olen innostunut kuin pieni lapsi uudesta lelusta. Ja tämä into vain kasvaa mitä enemmän opin. Parhaillaan opiskelen verkko-opiskeluna useiden kymmenien oppilaiden kanssa maailmanlaajuisesti digitaalisen DJ-ohjelman hienouksia, rumpukoneen ohjelmointia. mashupien tekoa sekvensseriohjelmalla sekä monia muita niin kiinnostavia asioita, että välillä ei malttaisi edes nukkua. En muista koska olisin viimeksi ollut yhtä innostunut ja kiinnostunut jostakin.

Jos kaikki olisi mahdollista, laittaisin all in tähän musiikkiasiaan. Muuttaisiin Los Angelesiin ja käyttäisin pari vuotta opiskeluun, tekemiseen ja uuden oppimiseen. Ja eihän sitä tiedä, se päivä mahdollisesti vielä koittaa. Minkä unelman sinä toteuttaisit jos kaikki olisi mahdollista?

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä