Myynnin ja markkinoinnin iso ero

Katselin muutama päivä sitten Gary Vaynerchukin instaliveä, jossa herra keskusteli markkinoinnin ja myynnin eroista. Pääviesti tässä keskustelussa oli se, että kun myynti on hyvin pitkälle tiettyyn systematiikkaan ja hyväksi koettuihin toimintamalleihin perustuvaa tiedettä, edustaa taas markkinointi enemmän harmaata aluetta. Myynnissä raaka perustyö tuo tuloksen, kun taas markkinoinnissa pitää kokeilla enemmän.

Kyseinen kaveri elää myös sen mukaan mitä opettaa. Markkinoinnilla on tietty budjetti käytettävissään, ja eri toimenpiteitä toteutetaan markkinointisuunnitelman mukaan. Kaikkea tietenkin mitataan, mutta juju piilee siinä, että ei vedetä hätiköityjä johtopäätöksiä yksittäisen markkinointitoimenpiteen osalta, vaan vuoden lopussa katsotaan mikä toimi ja mikä ei, sekä mitkä olivat tulokset tavoitteisiin peilaten isolla tasolla. Ei niin, että yksittäistä suoritetta tiirataan suurennuslasilla puhkianalysoiden.

Itse uskon ainakin siihen, että markkinoinnissa pitää antaa tilaa kokeiluille ilman, että hyvä idea tai kampanja tapetaan jo alkumetreillä. Pitää luottaa oman markkinointiporukan sekä yhteistyökumppaneiden ammattitaitoon. Välillä on myös hyvä hätkäyttää. Nopeasti tulee esimerkkinä mieleen Benettonin aikanaan yhdessä valokuvaaja Oliviero Toscanin kanssa tekemät mainokset. Toki aikansa lapsia.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä