Myynti on jokaisen asia. Jokaisen.

Vietin kesällä jälleen kuukauden Californiassa imien uutta virtaa itseeni. Ameriikkaa pidetään myynnin johtavana maana, niin hyvässä kuin pahassa. Tosiasia kuitenkin, että ilman myynti ei ole mitään.

Eräänä maanantai-aamuna poikkesimme erääsen Macys tavarataloon. Liike oli siihen aikaa melko tyhjä, joten oli hyvä tilaisuus seurata miten henkilökunta toimii tai on toimimatta. Silmiinpistävä asia oli se, että osastopäällikö tms henkilö kiersi naisten osastolla jokaisen kassahenkilön/myyjän luona, ja kävi hänen kanssaan henkilökohtaisesti läpi koko viime viikon myynnillisen menestyksen. Jokainen päivä ja kellonaika löytyi raportista. Johtopäätös oli se, että myynti oli vetänyt hyvin keskiviikko iltapäivään asti, sitten homma oli hiukan luisunut.

Myyjä yhdessä osastopäällikön kanssa sitten pohti, mistä asia mahdollisesti johtui, ja mitä asialle pitäisi tehdä. En ole koskaan nähnyt vastaavaa tapahtumaa yhdessäkään suomalaisessa liikkeessä. En koskaan. Johtuuko se johtamisen velttoudesta tai siitä, että myyntiä ei pidetä niin tärkeänä? Mene ja tiedä. Mullistava ero kuitenkin maidemme välillä on. Jenkeissä myynti on kaikki.

Mitä jos myynti olisi yrityksen jokaisen työntekijän asia? Mitä jos meidän jokaisen tehtävä olisi palvella asiakasta ja hänen tarpeitaan? Pitäen samalla huolen siitä, että ovipumppu laulaa hoosiannaa. Myymisessä ei ole mitään vikaa. Se on asiakkaan palvelemista.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä