Nopeaa menestystä ei ole olemassa

Seuraa medioita. Katso ympärillesi. Keskustele kollegoiden ja ystävien kanssa siitä uusimmasta jutusta, joka näyttää tulleen kaikkien huulille ihan hetkessä. Miten tuo bändi breikkasi noin nopeasti? Miten sekin henkilö pääsi tuohon asemaan? Mistä tuo firma ja sen tuotteet tulivat? Maailma on täynnä ”yön yli syntyneitä menestyksiä”. Paitsi että, ne menestykset harvoin ovat syntyneet yön yli.

Moni asia näyttää äkkiä tarkastelemalta tähdenlennolta joka yhtäkkiä tuli kaikkien huulille. Lähes aina taustalla on kuitenkin vuosien, ellei vuosikymmenien kova työ joka on avannut latua sille hetkelle, jossa henkilö tai asia lyö läpi. On tehty pyyteettomästi duunia sen oman unelman eteen. Maailmassa jossa moni kampittaa ja potkaisee vielä maassa makavaa. Maailmassa jossa kilpailijoita ja samankaltaisen unelman rakentajia riittää.

Kun jokin asia on jo tehty, on helppo katsoa sivusta menestystä joka näyttää niin kovin helpolta. Unohtaen samalla ne uhraukset mitä menestyksen eteen on tehty. Ja uhrauksilla en tarkoita sitä, että asia olisi negatiivinen. Mikään ei tunnu paremmalta kuin se, että kova työ alkaa vihdoin tuottaa tuloksia, ja parhaassa tapauksessa saat myös muilta työstäsi kiitosta. Jotta tähän asti päästään, vaatii se kuitenkin sitoutumista ja itsensä likoon laittamista. Harva on tähän valmis, siksi niin moni luovuttaa matkalla menestykseen. Ne jotka jatkavat, pääsevät jossain vaiheessa läpi kuoleman laaksosta. Ja kun tämä tapahtuu, tuntuu monesta sivustakatsojasta, että kyseinenen henkilö tai yritys löi itsensä aivan sattumalta ja yhtäkkiä itsenä läpi.

Mikä on sinun unelmasi? Oletko valmis laittamaan itsesi peliin ja maksamaan menestyksen vaatimaa hintaa?

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä