Tärkeintä ei ole voitto, vaan ylivoimainen voitto

Otsikon mukainen lause on jäänyt mieleeni, kun aamun tunteina katselin televisiosta Sydneyn olympialaisten purjehdyksen 49er-luokan finaalia. Herrat Johansson ja Järvi lausahtivat näma kuolemattomat sanat ylittäessään viimeisen osapurjehduksen maalilinjan veneellään. Kisa oli jo voitettu ennen tätä vikaa lähtöä, johon he osaallistuivat siksi, että Tarja Halonen oli tullut katsomoon.

Lause tuli mieleeni muutama viikko sitten, kun osallistuin Talentum Scramble golfkisaan Pickalassa. Otsikosta voinee arvata, että joukkue jossa pelasin voitti tämän leikkimielisen kilpailun.

Yritystapahtuman järjestäminen on herkkä asia. Moni asia voi mennä pieleen, tai monen asian voi jopa itse mokata. Talentumin tapauksessa moni asia meni erittäinkin ns putkeen. Muutama oppi tästä tilaisuudesta.

Tärkeintä on pitää huoli siitä, että tunnekokemus on positiivinen. Ihmiset investoivat aikaansa kun tulevat paikalle. Siksi meiningin pitää olla hyvä ja asioiden sujua. Pickalassa minut vastaanotti hymyilevä joukko Talentumin edustajia, jotka olivat paikalla ilosta palvella asiakkaita, ei siksi, että johto olisi heidät sinne pakottanut. Jokainen tiesi miksi paikalla ollaan, ja mitä missäkin vaiheessa tapahtuu. Pidä siis huoli, että yksityiskohdat ovat kunnossa ja jokainen tietää, mikä asia on hänen vastuullaan. Jokaisessa ryhmässä oli mukana Talentumin myyjä. Ja nimenomaan osallstujana, ei myyjänä. Mukana varmistamassa, että kaikilla on mukavaa, ei myymässä Talentumin palveluita.

Tässä kenties tärkein oppi. Älä myy mitään. Anna osallistujille positiivinen tunnekokemus joka ankkuroituu sinuun, tässä tilanteessa Talentumiin. Voit olla varma, että tämä hyvä fiilis on se joka muistetaan kun seuraavan kerran asioitte kaupallisessa merkityksessä.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä