Nopeus – kriittinen menestystekijä

Aikainen lintun madon nappaa. sanotaan. Kaikki mulle heti nyt, on asiakkaan maailmankuva tänään. Ja ihan oikea sellainen. Asiakkaalla on oikeus olla lapsiruhtinas jota palvellaan asianmukaisella tavalla. Seuraavassa muutama vinkki miten virität myyntiprosessisi sellaiseen iskuun, että kilpailijat ihmettelevät mitä tapahtui.

Yhteydenotto
Mikäli olet siinä onnekkaassa asemassa, että asiakkaat ottavat proaktiivisesti sinuun päin yhteyttä, pidät luonnollisesti huolen siitä, että olet tavoitettavissa. Vastaat puhelimeen heti kun se soi. Ja jos sattuisit olemaan varattu, on sinulla asiakkaassa posiitiivista virettää herättävä vastaajaviesti jossa lupaat olla häneen yhdeydessä heti kun vapaudut. Luonnollisesti pidät kiinni tästä lupauksesta ensi tilassa, et huomenna etkä vasta ensi viikolla.

Tapaaminen
Asiakas on kärsimätön. Hän on pantannut ongelmaansa loputtomiin ja haluaa nyt sinut, asiantuntijan paikanpäälle auttamaan. Selvää on, että jos ensimmäinen vapaa aikasi löytyy kuukauden päästä, tai et ole halukas uhramaan aamun aikaisia tai illan myöhempiä tunteja asiakkaalle, olet pian sillä listalle jolle ei nää soitella. Asiakasta palvellaan silloin kun se parhaiten hänelle sopii. Sinun aikataulusi ovat ne jotka joustavat.

Tarjous
Osaava asiantuntija on tuotteistanut palvelunsa niin hyvin, että hän pahoittelee asiakkaalle että pystyy toimittamaan tarjoukseen vasta seuraavaksi päiväksi. Yllätät parhaimmillaan asiakkaan housut kintuissa koska on tottunut vetelien kilpaiilijoittesi viikkoja kestäviin tarjousten laatimisiin. Parhaassa tapauksessa olet jo kätellyt kaupat ennen kuin kukaan muu ehtinyt edes asiakasta tapaamaan.

Toimitus
Jokaista asiakasta kiinnostaa kuinka paljon hän joutuu omaa arvokasta aikaansa uhraamaan kun aloitatte yhteistyön. Kun kerrot miten vähän sinun prosessisi vaatii hänen osallistumistaan jotta loistava lopputulos saadaan aikaan, voti nähdä helpotuksen huokauksen hän kasvoillaan. Asiakas nimittäin ostaa ennen kaikkea helpoutta. Sinun velvollisuutesi on poistaa asioita hänen to do-listaltaan, ei lisätä niitä. Toimituksen nopeus on myös kriittinen asia kahdesta syystä. Ensinnäkin, nopea prosessi mahdollistaa asioiden käytäntöön viennin heti liiketoimintaa vivuttamaan, Toisekseen, asiat on pakko päättää ja viedä maaliin ilman turhia säätöjä.

Laskutus
Koska olet pitänyt huolen omasta osuudestasi, toimittanut sen mitä lupasit nopeassa aikataulussa ja laadukkalla lopptulemalla on aika muistuttaa asiakasta laskulla. Koska hän on erityisen tyytyväinen tehtyyn työhön, voit olla varma että se maksetaan ajallaan ilman turhia vetkutteluita. Ihan kuten hyvään yhteistyöhön kuuluu.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä