Oletko sinäkin viivyttelijä?

Brian Tracyn mainiossa kirjassa, Eat That Frog, keskitytään aloittamisen vaikeuteen ja siihen, miten saada asiat tapahtumaan. Englanninkielessä on tälle jopa oma mainio terminsä, procrastination, joka kuulostaa huomattavasti tömäkämmältä kuin suomailainen vastine, viivyttely. Procrastination onkin yksi Gary Vaynerchukin lempitermeistä, kun hän suu vaahdossa paasaa yrittäjyydestä.

Kärsin itsekin aika ajoin viivyttelystä. Erityisesti silloin, kun tekemistä on vähän liian vähän. Huomaan tällöin sen, että en saa niitä vähiäkään asioita tehtyä, vaan nutaan niiden kanssa tunnista ja päivästä toiseen. Sopiva ylikuorma, enkä tällä tarkoita liikaa, saa positiivisen stressin ja vireen aikaan omaan kroppaan. Ja sitten alkaakin tapahtua. Ja kovaa.

Viivyttely on inhimillistä, ja perustuu osaksi geeneihimme, jotka on opetettu aikojen alussa taistele- tai pakene tilaan. Koska näin on, on tärkeää, että teet rutiineistasi sellaisia, että ne toimivat viivyttelyä vastaan. Tee listoja tehtävistä joita pitää saada tehtyä. Työskentele listan mukaisesti. Tee heti aamusta ne asiat mitkä tuntuvat eniten vastenmieliseltä. Tästä myös Tracyn kirja, Eat That Frog, on nimetty kuten on.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä