Kesä tulee, sosiaalinen media ei lomaile

On ollut mielenkiintoista seurata oman statistiikan kautta sitä, miten alkanut helle on vaikuttanut ihmisten aktiivisuustasoon esimerkiksi Linkedinissä. Ainakin omat luvut näyttävät, että niin sivuvierailuiden, klikkausten kuin kommenttien määrä laski melkein viisikymmentä prosenttia heti kun kesäkelit alkoivat. Toki voi olla, että omat jutut yhtäkkiä ovatkin niin paljon surkeampia, mutta en ihan äkkiseltään siihen usko. En ainakaan noin isosti.

Itsekin tässä pohdin, että kun kerran “ketään” ei sisältö nyt kiinnosta, miksi sitä tekisin. On kovin helppo vetää näin yksinkertainen johtopäätös asiaan. Mukavampi olisi ilman painetta sisällöntuotannosta odotella tulevaa kesälomaa into pinkeenä. Se olisi niin kovin inhmillistä, varsinkin pitkän ja pimeän talven jälkeen.

Ikävä kyllä totuus on kuitenkin se, että sosiaalinen media ei lomaile edes Suomen lyhyen kesän aikana. Jos pidät pitkän tauon julkaisemisesta, huomaat nopeasti, että kiinnostus sinuun laskee dramaattisesti, ja sen takaisin nostaminen kestää oman aikansa. Ja kun positiivisesti ajattelee: ne jotka nyt jaksavat tuottaa säännöllisesti kiinnostavaa sisältöä, saavat sitä suuremman huomioarvon kun yhä useampi istuu mielummin terassilla kaljatuoppi kuin läppäri edessään.

Sisällöntuotanto on maraton. Jatkuva, määrätietoinen ja hyvällä sykkeellä tehty suoritus pitää sinut ihmisten mielissä.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä