Youtube tulee, oletko valmis?

Olen viime kuukausina tutkinut Youtuben ihmeellistä maailmaa, ja tullut siihen lopputulokseen, että moni asia tulee markkinoinnissa muuttumaan tulevina vuosina. Ei siksi, että Youtube olisi jokin uusi juttu. Vaan siksi, että moni markkinoija tulee huomaamaan, että kuluttajien tottumukset käyttää ja kuluttaa eri medioita ovat suuressa muutoksessa. Esimerkiksi USA:ssa, Youtuben katselu on historiallisesti ohittanut TV:n katseluun käytetyn ajan. Ja tämä siis isossa kuvassa, kaikkien ikäryhmien osalta. Alle kaksivitosissa harvaa enää edes TV:ä avaa, muuten kun käyttääkseen sitä näyttönä Youtuben katselussa.

Mikä sitten tulee muuttumaan? Se, että brändien on pakko ryhtyä ajattelemaan itseään medioina. Siis tahoina, jotka tuottavat sisältöä joka on tarpeeksi kiinnostavaa, relevanttia ja kilpailijoista erottuvaa. Me kaikki kilpailemme kuluttajien huomiosta ja mediaan käyttöön käytetystä ajasta. Jos et usko, katso ympärillesi kun vaikka istut metrossa. Jokaisen naama on kiinni älypuhelimessa. Se joka hallitsee tätä ruutuaikaa, hallitsee kuluttajien lompakkoa.

Youtube (kuten moni muu sosiaalisen media) on jo nyt nostanut vaikuttajamarkkinoinnin täysin uudelle tasolle. Vai mitä sanot vloggaajista, joilla on kymmeniä miljoonia kanavansa tilaajia. Uskollisia faneja, jotka silmät ja korvat tarkkana seuraavat mitä gurulla on sanottavana, ja mitä hän esimerkiksi tuotteiden tai palveluiden osalta suosittelee. Suora vaikutuskanava kohderyhmien sydämeen ja sieluun. Kilpaile siinä sitten suoralla kaupalliselle viestillä mainoksen muodossa.

Väitän, että moni markkinoija tulee parin päästä heräämään siihen, että vanhat tavat ja kanavat eivät enää toimii. Nyt on oikea hetki tutustua siihen, mitä internetin ihmeellisellä maailmalla on tarjottavana. Edelläkävijät pystyvät tulevina vuosina rakentamaan huikean etumatkan itsellensä. Sellaisen, josta moni mattimyöhäinen huomaa, että juna meni jo.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä