Oletko tunnistanut kriittiset menestystekijät?

Kuten tiedät, on johtajan elämä kuin jonglöörin paras taidonnäyte. Monta palloa on yhtä aikaan ilmassa, ja niitä ei saa pudottaa. Välillä on kuitenkin hyvä pysähtyä hetkeksi ja miettiä sitä, ovatko pallot joita ilmassa kannattelet juuri niitä oikeita asioita mihin aikaasi kannatta panostaa.

Jokaisessa liiketoiminnassa on löydettävissä kriittiset menestystekijät. Sellaiset, jotka kunnossa ollessaan siivittävät sinut uskomattomaan menestykseen. Ja päinvastoin, jos teet ja seuraat vääriä asioita, voi olla että ovipumppu ei laulakaan hoosiannaa. Ikävää tässä on se, että jos sovimme, että sinun liiketoiminnassasi on esimerkiksi seitsemän kriittistä asiaa, ja olet hyvä kuudessa niistä, voi olla, että se seitsemäs ja ratkaiseva hidastaa onnistumista merkittävästi. Voi olla, että parantamalla tätä heikko kohtaa vähäiset kymmenen prosenttia, peli muuttuu oleellisesti.

Avaan tätä seuraavaksi myynnin esimerkin avulla. Myynnissä on seitsemän kriittistä pistettä:

1. prospektointi
2. markkinointi
3. tapaamisen sopiminen
4. tapaaminen ja luottamuksen synnyttäminen
5. oman ratkaisun esittäminen
6. neuvottelu
7. toimitus

Toki näitä kohtia on välillä enemmän, välillä vähemmän. Ja jos oikein peistä taitamme, voi jokaisessa alakohdassa olla useita omia kohtiaan. Mutta karkeasti esitetyttynä näin. Jos olet superhyvä kaikissa muissa kohdissa kuin prospektoinnissa, ymmärrät esimerkin pohjalta nopeasti sen, että kauppa ei käy kuin rajuilma. Kun yrität myydä väärää asiaa väärille ihmisille ja yrityksille, ei paljoa auta kuinka hyvä sinä ja tuotteesi ovat. Ihan sama, jos et osaa neuvotella asioita maaliin asti, ei tule kauppaa.

Kuten alussa kerroin, on jokaisessa liiketoiminnassa omat kriittiset menestystekijät. Kehotan sinua pohtimaan mitkä omasi ovat. Tee niin, että listaa ensin viisi-kymmenen kriittista asiaa. Anna tämän jälkeen itsellesi rehelliset arvosanat siitä, miten hyvässä jamassa asiat juuri nyt ovat. Näin löydät kehityskohdat. Paranna heikkouksia ja vahvista niitä mitkä jo ovat kunnossa. Lupaan kymmeniä prosentteja lisää tehoa kaikkeen mitä teet.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä