Vedetään suon yli niin, että heilahtaa

Tapaan viikottain useiden toimialojen johtotason edustajia. Kuten arvata saattaa, eivät keskustelut aina ole kovin positiivissävytteisiä miten tulee liiketoiminnan kehitykseen. Välillä itselleni hiipii pelko puseroon, koska tuntuu siltä, että niin tapaamani ihmiset kuin minä itse välillä alistumme olosuhteille. Selvää toki on, että makrotasolla meillä yksittäisillä johtajilla on melko vaikeaa vaikuttaa siihen, miten talous kehittyy ja sitä kauppa liiketoiminta suuntaa jälleen kasvuun. On kuitenkin asioita, mihin voimmme vaikuttaa.

Yksi näistä on oma asenne. Olen viisaammiltani oppinut, että ulkoinen elämämme heijastaa sitä mitä olemme sisältä. Ajatuksistamme tulee parhaassa, tai ikävä kyllä, pahimmassa tapauksessa totta. Saamme sitä mitä tilaamme. Miten sitten toimia?

Voittajat eivät yleensä ole sataprosenttia muita parempia. Riittää, että olet prosentin tai kaksi kilpailijaasi edellä, ja pystyt muuttamaan pelin täysin. Usein tämä ero tulee mentaalitasaolla. Siitä asenteesta, että “minä pystyn tähän”. Asenne erottaa jyvät akanoista, ja tekee keskitason suorittajasta sen, joka kiilaa ohituskaistaa muiden edelle.

Tuntemattomassa sotilaassa on klassinen kohtaus jossa miehet makaavat suolla vihollisen tykkitulen alla. Selvää on se, että jokainen pelkää tilanteessa. Pahinta on kuitenkin lamaantua, ja antautua täysin muiden armoille. Kapteeni huutakin miehille “ei saa jäädä tuleen makaamaan…vedetään tästä suon yli niin, että heilahtaa”.

Vaikka maailma potkii välillä päähän, voit itse valita miten siihen suhtaudut. Alistutko, vai keräätkö vastoinkäymisistä energiaa, joka nostaa sinut seuraavalle tasolle. Sinä itse päätät.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
Yksi kommentti kohteessa “Vedetään suon yli niin, että heilahtaa
1 Yhteydet/Seurannat varten "Vedetään suon yli niin, että heilahtaa"
  1. […] NEWSVedetään suon yli niin, että heilahtaaSosiaalisen median vitsiniekatToscanan fisutMyynti ja muut ”paskaduunit”Toscanan suklaaHyvä […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä