On jälleen aika kiittää asiakasta

Vuosi 2013 lähenee loppuaan. Tehokasta peliaikaa on jäljellä noin kolme viikkoa. Nyt on oikea hetki katsoa taaksepäin ja analysoida hetken mennyttä. Katsoa samalla tulevaan. Ottaa oppia virheistä. Jalostaa ja monistaa onnistumiset. On myös oikea hetki kiittää asiakasta.

Ilman asiakasta sinua ei olisi olemassa. Sinulla ei olisi ketään joka ostaisi sinulta. Ei olisi ketään, joka maksaisi palkkasi. Ei ketään, joka olisi valmis suosittelemaan sinua hyvän suorituksen jälkeen. Uskoisi sinuun vaikeina hetkinä. Jakaisi onnistumisen hetket kanssasi. Ilman asiakkaita ei olisi mitään.

Asiakas laittaa usein paljon peliin ostaessaan sinulta. Rahaa. Aikaa. Uskottavuutensa ja arvovaltansa. Oman uransa. Mielenrauhan. Kasvun, niin liiketoiminnan kuin henkisen. Monen monta suurta asiaa.

Koska viimeksi kiitit häntä siitä, että hän uskoo sinuun ja ostaa sinulta? Nyt on hyvä hetki listata ne, jotka tänä vuonna päättivät menestytkö vai et. Kirjoittaa heille kiitoskirje. Sellainen ihan perinteinen. Ei siis sähköpostia, vaan ihka oikealle paperille ja kuoreen. Kertoa, miten paljon häntä arvostat ja yhteistyötänne arvossa pidät. Vilpittömin mielin. Ihminen ihmiselle. Ilman että yrität myydä mitään. Sellaista asiakas arvostaa.

Hyvä asiakassuhde on kuin ystävyys. Se kestää aikaa. Se ottaa ihmisen huomioon ihmisenä. Mahdollistaa avoimen dialogin. Menestyksekkään yhteistyön. Avaa ovet jollekin suuremmalle. Siksi on aina välillä hyvä pysähtyä, ja kiittää toista osapuolta. Häntä, joka mahdollistaa sinut.

Kiitos sinulle, joka mahdollistit minulle tämän vuoden.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
2 kommenttia kohteessa “On jälleen aika kiittää asiakasta
  1. Juuso Enala says:

    Mikä erottaa miehet pojista ja myyntimiehen Crisistä? Minulla on tänä vuonna jäljelle viisi viikkoa tehokasta peliaikaa, Crisillä vain kolme. Hyvän olon tunne tekee sinut raukeaksi. Kahdessa viikossa teen ihmeitä;) Isken tyhjälle kentälle.

    Kiitos tästä vuodesta ja hyvistä kirjoituksista. Hyvää loppuvuotta ja lomaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä