Yrityskulttuurin aistii jo aulasta

Vietän paljon aikaa eri kokoisissa, eri toimialoilla ja eri paikkakunnilla toimivissa yrityksissä. Vuosien aikana olen tullut siihen johtopäätökseen, että yrityskulttuurin aistii hyvin nopeasti astuessaan yrityksen aulaan. Se henki, näkyvä ja näkymätön, minkä pystyy sekunneissa tunnistamaan, kertoo erittäin paljon siitä, mikä on fiilis talossa.

Ensimmäinen yrityskulttuurin lunastaja tai tappaja, istuu tiskin takana ottamassa sinut vastaan. Välillä saan haukkoa henkeä sitä käsittämättömän upeasta palvelukokemusta minkä saan ottaa vastaan. Välillä haukon henkeä, kuinka käsittämättömän luotaantyöntavia ja asiakkaita tylysti kohtelevia henkilöitä aulaan on saatu. Osaksi tämä toki johtuu siitä, että aulapalvelut on ulkoistettu. Mutta se ei saa olla selitys sille, että joutuu sisään astuessaan kohtamaan DDR-tasosta “palvelua”, ja vielä naljailua kaupan päälle. Kannattaa aina miettiä, mikä on asiakkaan kokemus, kun hän taloon astuu.

Usein kysymys on myös johtamisesta. Onko henkilöille ja/tai palvelua tarjoavalle henkilölle kerrottu miten huikean tärkeässä roolissa hän on. Jos on, hyvä niin. Jos ei, kertoo se siitä, että yrityksen johdossa ei täysin kartalla olla. Pahimillaan huono ensivaikutelma pilaa koko tulevan kokemuksen ja odotustilan. Välillä saa nimittäin tuntea lievästi sanottuna myötähäpeää siitä, miten ihmiset otetaan vastaan.

Asiakas ansaitsee hymyn. Asiakas ansaitsee hyvän fiiliksen. Asiakas ansaitsee hyvän kokemuksen. Oletko koskaan ajatellut, miltä asiakkaalta tai yhteistyökumppanilta tuntuu tulla teille? Jos et, suosittelen viettämään hetken aikaa ajatuksen kanssa. On nimittäin niin, että niin hyvistä kuin huonoista kokemuksista kerrotaan eteenpäin. Mikä on se tarina minkä haluat, että sinusta ja teistä kerrotaan?

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä