Myyntijohtajan rooli ei ole olla paras pelaaja

Tiedän. Tunnistan sinussa itseni. Sinua ahdistaa kun kauppa ei käy. Myyjät eivät prospektoi. Juokse tarpeeksi asiakkaissa. Osaa tehdä asiakasta puhuttelevia presentaatioita. Ymmärrä mikä on myynnin draaman kaari. Asiakastapaamisen anatomia. Tunneside ja luottamus. Tekisi mieli hypätä niiden vätysten tilalle, ja tehdä kaikki duunit itse. Näyttää niille, miten sateentekijä tekee kauppaa, ja saa asiakkaan hykertelemään tyytyväisyydestä. En näin.

Myyntijohtajan rooli ei ole olla kentän paras pelaaja. Roolisi ei ylensäkään edes ole olla kentällä. Paikkasi on vaihtoaitiossa, josta käsin pidät huolen siitä, että myyjät tekevät oikeita asioita, juoksevat tarpeeksi aktiivisesti oikeaan suuntaan. Työtäsi on tehdä myyjistä yhtä hyviä kuin sinä olet. Valmentaa ja antaa valmiuksia parempaan suoritukseen. Nostaa kuntohuippu kohdalleen, jo ennen kuin myyjä kohtaa asiakkaan.

Mieti tarkkaan mihin aikaasi käytät. Juoksetko asiakkaissa ja vastaat siitä, että kauppaa tulee. Vai pidätkö huolen siitä, että myyjät juoksevat asiakkaissa, ja tekevät sen työn mistä heille maksetaan. On välillä ihan hyvä työntää myyjät kylmään ja virtaavaan jokeen. Toki uit mukana, mutta et heidän puolestaan.

Myynninjohtaminen ja johtajuus yleensä, vaatii erilaisia toimintatapoja kuin se, että olet huippuhyvä yhdessä asiassa, esimerkiksi myynnissä. Hyppäät suorittajan paikalta mahdollistajaksi. Henkilöksi, joka pitää huolen siitä, että muut pääsevät loistamaan. Asema edellyttää uutta ajattelutapaa. Uutta tapaa järjestää päivänsä. Halua ja näkemystä katsoa asioita isommassa kuvassa. Edestä johtaen, mutta kuitenkaan myyjien töitä tekemättä.

Jos olet entinen huippumyyjä ja nykyinen myyntijohtaja, haastan sinut muuttamaan tapojasi. Vaikka kiusaus olisi suuri, älä tee alaistesi töitä.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä