Onko sinulla rohkeutta muutokseen?

Gurut ja mediat hokevat koko ajan sitä, että vain muutos on pysyvää. Ja tottahan se on. Koskaan tähän asti, eivät asiat olet kehittyneet yhtä nopeasti kuin nyt. Ja kun muutos on usein eksponentiaalista, ei lineaarista, niin eipä ole ihme että välillä päätä huimaa.

Usein näissä puheissa käsiteltävä konteksti on yhteiskunnan-, yritystoiminnan ja kilpailukentän muutos jne. Melko harvoin puhutaan siitä, mitä tämä muutos edellyttää meiltä yksilöinä. Silti loppupeleissä se, miten yksilöt kehittyvät tai ovat kehittymättä vaikuttaa kokonaisuuteen.

Eräs guru opetti kerran, että aikuisuus alkaa siitä, kun ottaa sataprosenttisesti vastuun omasta elämästään. Olen tämän viisauden mukaan elänyt jo pitkään. Toki itselläkin on välillä heikkoja hetkiä, ja tulee etsittyä syitä asioiden statukseen tai paikallaan junnamiseen itsensä ulkopuolelta. Mutta pääsääntöisesti, se miltä elämäni näyttää niin hyvässä kuin pahassa, on omien kätteni töitä.

Muutos vaati suurta rohkeutta. Se vaatii sitä, että päättää mitä haluaa. Ja sen jälkeen tekee päätöksen siitä, miten suurta emotionaalista hintaa on valmis maksamaan jotta muutos toteutuu. Vanhan kliseen mukaan, menestys tulee ennen työtä ainoastaan sanakirjassa.

Itse tein pari vuotta sitten päätöksen, että tulen panostamaan intohimooni musiikkiin täysillä. Kun tällaisen päätöksen tekee, alkavat asiat kuin itsestään tapahtumaan. Ja tulevaisuudessa nämä asiat tulevat tapahtumaan vielä isommin. Olen nimittäin huomannut, että parinkymmenen vuoden osaamiseni brändien rakentamisen ja markkinoinnin parista voi saumattomasti yhdistää musiikkibusinekseen. Siksi olenkin lyöttäytynyt yhteen sen alan huippuosaajien kanssa. Viime vuoden lopulla perustimme uuden yrityksen. Sellaisen, joka tulee tekemään isoja asioita, ja joka tulee olemaan tunnettu globaalilla tasolla.

Miksi sitten haluan muuttua? Siksi, että uskon elinikäiseen oppimiseen ja itsensä haastamiseen. Siksi, että asiat mitä olen tähän asti saanut aikaan, eivät riitä minulle. Siksi, että uskon, että intohimoaan pitää seurata.

Minulla on rohkeus muutokseen, onko sinulla?

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:
Yksi kommentti kohteessa “Onko sinulla rohkeutta muutokseen?
  1. Tuija Salmi says:

    Hyvä Chrisi,lisää rohkeita ja itseään kuuntelevia ihmisiä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä