Onko sinussa munaa olla erilainen?

Meillä ihmisillä, kuten myös yrityksillä, tuppaa olemaan tapana pyrkiä näyttämään siltä ja käyttäytymään siten kun suuri enemmistö tekee. Pelkäämme, että yhteisö jossa toimimme hylkää meidät joukostaan, jos olemme liian erilaisia valtavirtaan verrattuna. Hylkäämisen pelkomme on niin suuri, että se estää meitä olemasta rohkeasti sitä mitä voisimme ja mitä meidän pitää olla.

Onneksi harmaasta massasta löytyy myös rohkeita ja raikkaita poikkeuksia. Niitä ihmisiä ja yrityksiä, jotka uskaltavat olla sitä mitä he haluavat olla. He kulkevat rohkesti omaa polkuaan ja viis veisaavat siitä, mitä muut puhuvat heistä. Itse asiassa he jopa nauttivat siitä paheksunnasta mikä heihin liitetään. Usein kun tämä paheksunta on muiden kautetta ja pelkoa siitä, että he itse eivät uskalla toimia kuten tämä rohkea yksilö tai yritys tekee.

Miksi sitten kannattaa erottua? Yritystoiminnassa erottumisella on yksi erittäin tärkeä, liiketoiminnallinen hyöty. He kelle haluat myydä, altistuvat päivittäin tuhansille viesteille. Tämän lisäksi se asia mitä sinä edustat, ei potentiaalisen asiakkaan päivässä edusta kuin murto-osaa hänen ajankäytöstään ja ajattelustaan. Siksi on olennaisen tärkeää pitää huoli siitä, että sinun yrityksesi viesti on asiakasta kiinnostava ja relevantti.

Miten sitten synnyttää asiakasta kiinnostava viesti ja tarina? Yksi hyvä alku on tutkia oman toimialan kommunikaatiota ja kirjoittamattomia pelisääntöjä. Siis niitä luutumia, joiden mukaan jokainen toimiala toimii. Sinunkin edustamasi toimiala näyttää todennäköisesti ulkopuolisen silmin hyvinkin samanlaiselta. Mutta älä huoli, niin näyttää moni toinenkin toimiala. Kun kaikki yrittävät samoin keinoin hurmata asiakkaan ja vakuuttaa hänet siitä, että juuri he ovat asiakkalle oikea valinta, on lopputulema hämmentynyt asiakas, joka pahimassa tapauksessa jättää koko ostoprosessin sikseen.

Koska kukaan ei muista hajutonta, mautonta ja tylsää, suosittelen pohtimaan miten sinä ja edustamasi yritys voi olla sellainen joka erottuu. Henkilö-, kuten yritysbrändillä on merkitystä. Jotta erottuisit on hyvä, että sinussa on tarpeeksi munaa olla erilainen. Sinä toki päätät miten erilainen massasta haluat olla. Kokeile, saattaa olla että yllätyt positiivisesti.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä