Opiskelu on mielen dopingia

Tiesitkö, että kahdeksankymmentä prosenttia ihmisistä saavuttaa ammatillisen osaamisensa lakipisteen vuoden työskentelyn jälkeen? Melko hurja luku, sellainen jonka olisi hyvä laittaa sinunkin aivonystyrät liikkeelle. Koska jos kuulut näihin kahdeksaan-kymmeneen prosenttiin, suosittelen pikaista muutosta omaan elämänpolkuun. Fakta nimittäin on, että nämä kahdeksankymmentä prosenttia elävät siitä, mitä ylin kaksikymmentä prosenttia saa aikaan.

Aivot ovat elin siinä missä muukin lihaksisto. Aivot tarvitsevat ja haluavat treeniä. Sellaista, jossa aivot kehittyvät. Paras tapa treenata päätään on opiskella uusia asioita, ja kulunutta mutta hyvää termiä käyttäen, viedä itsensä epämukavuusalueelle. Kuten kuntosali-treenissä joka ensin rikkoo lihaksia ja sen jälkeen saa aikaan niiden kehittymisen, myös opiskelu aiheutta ensin tuskastumista ja halua luovuttaa. Ja hyvä niin, koska silloin tiedät, että olet oikealla polulla. Kaiken ei pidä olla helppoa, mukavaa ja tuttua. Jos on, et kehity.

Brian Tracy kertoi elokuussa, että opiskelee keskimäärin kaksi-kolme tuntia päivässä. Lukee lehtiä ja kirjoja, katsoo netistä uutta tietoa jakavia videoita, osallistuu seminaareihin jne. Melko kunnioitettava suoritus kun ottaa huomioon, että herra on jo lähes seitsemän-kymmentä. Mutta kyllä tämän treenin hänessä huomaa, herra on partaveitsen terävällä tavalla kiinni kaikessa. Henkisen treenin lisäksi hän treenaa toki säännöllisesti fyysistä puoltaan, äärimäisen tärkeä osa sekin.

Olen itse vuosien aikana opiskellut paljon omaehtoisesti, niin tutkintoja suorittamalla kuin lehtiä ja kirjoja lukemalla, seminaareihin osallistumalla jne. Jostain syystä olin kadottanut tämän uuden oppimisen innon tämän vuoden aikana. Kun tulin takaisin Brian Tracyn valmennuksesta oli tämä liekki syttynyt uudelleen. Päätin, että opiskelen vähintään tunnin päivässä uusia asioita. Ilokseni olen huomannut, että TV:n edessä makailu ja päätön netissä surffailu on loppunut lähes kokonaan. Viimeiset kolme viikkoa olen opiskellut ainakin kaksi tuntia päivässä, viime viikonloppuna jopa koko lauantain ja sunnuntain. Päätin, että ne tavoitteet joita olen itselleni asettanut tulevat toteutumaan päättämässäni ajassa. Tajusin myös, että tavoitteisiin päästäkseni pitää minun tarttua härkää sarvista ja mennä sanoista tekoihin. On ollut mahtavaa huomata, miten ajatus virtaa taas kirkkaasti. Mitä enemmän opit uusia asioita, sitä enemmän ja nopeammin haluat niitä oppia.

Mikä tahansa asia on opittavissa. Tutkimusten mukaan vie vuoden oppia jokin uusi taito sille tasolle, että olet tunnettu tästä omassa kaupungissasi. Kolmessa vuodessa olet jo alan guru koko maassa. Seitsemässä vuodessa olet alan tunnetuin auktoriteetti maailmassa. Mikä on se asia mistä sinät haluat olla tunnettu?

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä