Ostaisitko poliitikolta käytetyn auton?

Vaalia pukkaa vajaan viikon päästä. Mitä lähemmäksi tätä päivää päästään, sen hullummaksi tulevat poliitikkojen jutut ja varsinkin lupaukset. Tuntuu, että meitä kansalaisia pidetään täysin aivottomia yksilöinä (ja niin varmaan pidetäänkin), joihin uppoaa mikä tahansa mitä sylki sattuu suuhun tuomaan. Äänestäjän kuluttajansuoja on todellakin koetuksella.

Jos poliitikkojen lupauksia verrataan yritysten tai ammatinharjoittajien markkinointiin, napsahtaisi syyte harhaanjohtavasta mainonnasta suhteellisen nopeasti. Mutta mitä sen väliä, luvatahan voi ihan mitä tahansa, kun sanoistaan ei joudu koskaan tilille. Tyhmän kansan muisti on niin lyhyt, että onneksi vaalit ovat vain joka neljäs vuosi. Sille, joka keksi termin ”kannan tästä poliittisen vastuun”, pitäisi antaa vähän Pulitzer ja Cannesin Grand Prix.

Jokaisen on sunnuntaina hyvä muistaa se, että poliitikot ja puolueet eivät ole yhteisten asioiden hoitamisen liiketoiminnassa. Ei, he ja ne ovat vallassa pysymisen ja omien asioidensa ajamisen liiketoiminnassa. Jos äänestämällä voisi vaikuttaa, se olisi kielletty jo aikoja sitten.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä