Pahinta on liian vaatimattomat tavoitteet

Opin aikanaan seuraavan lauseen: ”Pahinta ei ole se, että tavoitteet ovat liian korkeat ja emme saavuta niitä, vaan se, että ne ovat liian matalat ja pääsemme niihin”. Melko suuria viisauksia ladattuna muutamaan sanaan. Puretaanpa asiaa hiukan auki.

Väitän, että moni meistä elää liian vaatimattomasti. Enkä tarkoita nyt tällä askeettisuutta. Ei, tarkoitan sitä, että moni meistä päästää itsensä aivan liian helpolla verrattuna siihen potentiaaliin, mikä meissä jokaisessa piilee. Menestyjien ja tavisten suurin ero kun tuppaa olemaan se, miten isosti ajattelemme. Olemme jo aikaisemmin myös todenneet sen, että ainoastaan kymmenellä prosentilla on kirjatut tavoitteet, ja että loput yhdeksänkymmentä prosenttia työskentelee heille.

Kuuntelin kerran Seth Godinin haastattelun jossa hän puhui tavoitteiden asetannasta. Hän heitti ilmaan mielenkiintoisen ajatuksen. Älä aseta tavoitteeksi, että keräät miljoonan omaisuuden itsellesi, se olisi liian helppoa, koska on se melko helposti toteutettavissa. Päätä, että tavoittesi on sata miljoonaa, huomaat nopeasti, että tämä edellyttää täysin erilaista ajattelu- ja toimintamallia. Päähuomio kannattaa laittaa viimeiseen lauseeseen. Ei sinällään ole väliä mitä haluat saavuttaa: rahaa, paremmaan terveyden, onnellisen elämän jne. Tärkeitän on se, että haastat itsesi ja muut ympärillä tekemään suuria tekoja. Sellaisia, jotka vaativat hiukka enemmän hikeä ja kyyneleitä jotta ne saavuttaa.

Olen itse päättänyt asettaa suuria tavoitteita ensi vuodelle. Yksi niistä on kirjan kirjoittaminen. Työn olen aloittanut, ja voin luvata, että kirja julkaistaan viimeistään kesän jälkeen. Toinen on yritykseni taloudellisesti tavoitteet. Ne eivät tule olemaan vaatimattomat. Eikä niiden pidäkään olla. Mitä suuremmat tavoitteet, sen suurempi palkinto ja tyytyväisyys kun ne saavuttaa.

Ensimmäinen mitä teet on se, että kirjaat itsellesi ensi vuoden tavoitteet. Ja nimenomaan kirjaat. Sillä tämä ainoa tapa varmistaa, että myös saavutat ne. Älä päästä itseäsi helpolla.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä