Panostus taantumassa tuo kymmenkertaisen tuloksen

Ihmismieli on hassu. Silloin kun menee jo valmiiksi hyvin, panostamme tarinan kirkastamiseen, myyntitoiminnan terävöittämiseen ja henkilökunnan kehittämiseen. Usein jopa suuria summia. Ja silloin kun menee huonosti, ripottelemme lisää suolaa haavoihin säästämällä yrityksemme hengiltä. Se mitä meidän tulisi tehdä, on panostaa asioiden kehittämiseen taantuman aikana koska markalla saa niin sanotusti enemmän.

Miksi sitten toimia vastoin valtavirtaa, tehdä asiat toisin? Siksi, että taantumassa panostaminen rakentaa omalle yritykselle kilpailuetua tavalla joka kymmenkertaistaa panostuksen tehon. Kun muut ”eivät tee mitään”, on sinulla tekevänä ihmisenä ja yrityksen johtajana mahdollisuus vetää huikea etumatkaa vitkastelijoihin. Kun muut valuvat taaksepäin, sinä vedät aimo harppauksin eteenpäin. Ja mikä parasta, yleensä saa rahalle muutenkin parempaa vastinetta niin laadun kuin sopivamman hinnan muodossa.

Arjen esimerkki. Jos myynti ei vedä, ei oikea ratkaisu ole myyjien vähentäminen ja tätä kautta myynnillisten mahdollisuuksien leikkaaminen huonompaan suuntaan. Mitä vähemmän tapaat potentiaalisia asiakkaita hyvien keskusteluiden merkeissä, sen pienempi on mahdollisuus kaupan tekoon. Melko loogista, eikä niin? Mutta ei näytä olevan kun katsoo monta kurimuksessa olevaa yritystä.

Rohkea tekee asiat eri tavalla eikä usko tuomionpäivän julistajiin. Ja tekee sen vielä osumatarkemmin ja kustannustehokkaammin. Saaden tuplahyödyn oman yrityksen kehittymisen ja kilpailijoiden taantumisen kautta.Jos et usko, voit hyvin pysäyttää kellon säästääksesi aikaa.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä