Parhaan myyntitiimin paikka on johtoryhmän kerroksessa

Myynti koetaan suomessa jostain syystä hyvinkin vastenmieliseksi. Tyrkyttämiseksi, luukuttamiseksi, asiakkaan huijaamiseksi, jos muutamia ylisanoja halutaan etsiä. Harvassa ovat he, jotka rinta rottingilla kertovat olevansa myyjiä. Harmi. Sillä ilman myyjiä, ei monella yrityksellä olisi asiakkaita, kassavirtaa ja varaa ylläpitää kaikkia niitä tukifunktioita myynnin ulkopuolella. Kärjistetysti voidaan todeta, että ilman myyntiä ei ole mitään.

Monessa yrityksessä myynti elää omaa elämäänsä asiakkaiden kanssa, muiden keskittyessä ”hienompiin” asioihin. Sisäisiin kehityshankkeisiin, markkinoinnin suunnitteluun, tuotekehitykseen ja moniin sellaisiin asioihin, joissa ei tarvitse liata käsiänsä viettämällä aikaa asiakkaiden kanssa. Silt,i ilman myyjien aktiivista kommunikointia asiakkaiden kanssa, tarpeiden selvittämistä, niiden täyttämistä ja kaupan kotiin saantia, kaikki muu on turhaa.

On mielestäni suuri vääryys, että myyntiä ja myyjiä ei arvosteta niin korkealle kuin pitäisi. Myynti on maailman kovin työ. Ihmissuhdeammatti jossa sosiaalinen älykkyys, kyky käsitellä erilaisia ihmisiä, kartoittaa asiakkaan tarpeet ja ehdottaa niihin ratkaisua ovat perusedellytys onnistumiselle. Myyjä saa lisäksi joka päivä kohdata hylätyksi tulon pelon. Aina ei nimittäin onnistu vaikka kuinka tekisi parhaansa.

Mielestäni myyjien arvostusta tulee nostaa. Heidän paikkansa ei ole kellarissa piilossa päivänvalolta, vaan heille kuuluu firman parhaat tilat (silloin kun eivät ole asiakkalla). Mielestäni johtoryhmä voi hyvin muuttaa ylimmästä kerroksesta kellariin ja antaa tilan heille joka tuloksen tekee.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä