Asiakas ei ole kuningas vaan jumala

Viime torstain Kauppalehdessä oli erittäin mielenkiintoinen artikkeli yrityksestä nimeltään Janneniska Oy. Osa teistä saattaa muistaa, että yrityksen perustaja ja omistaja Janne Niska menehtyi sairaskohtaukseen vuosi sitten, vain kolmenkymmenenkahdeksan vuoden iässä. Traagisesta tapahtumasta huolimatta, on Jannen perintö vahva ja yritys voimissaan. Siitä on pitänyt huolen kaverin tinkimätön asenne palvella asiakkaita aina ja joka tilanteessa parhaalla mahdollisella tavalla.

Uskon itsekin hyvin voimakkaasti siihen, että timanttinen asiakaspalvelu on paras tapa erottautua harmaasta massasta sekä toimialan muista yrityksistä. On nimittäin niin, että ilman asiakkaita ei ole mitään. Toki huonollakin asiakaspalvelulla saa tuotteita ja palveluita kaupaksi tilanteessa jossa ei kilpailua paljon ole yhtään tai sitä on vähän. Mutta mitä kilpailumpi ala, sen paremmin erotut palvelemalla asiakkaita hyvin. Hommassa on sekin juju, että hyvä palvelu ei maksa yhtään sen enempää kuin huono. Kyse on ennen kaikkea asenteesta tehdä asiat asiakkaan kannalta hyvin.

Miksi sitten panostaa hyvään asiakaspalveluun? Yksi hyvä syy on se, että se rakentaa yritykselle sellaista kilpailuetua, jota veltompien kilpailijoiden on hyvin vaikea kopioida. Toinen syy on se, että hyvä palvelu antaa mahdollisuuden premium-hinnoitteluun. Sellaiseen, jossa asiakas on valmis maksamaan lisää siitä, että asiat hoidetaan juuri kuten on sovittu, ja usein vielä vähän paremmin kuin mitä sopimuksessa lukee. Kolmas ja kenties tärkein syy on, että hyvällä palvelukokemuksella synnytät liiman sinun ja asiakkaan välille. Sellaisen, johon kilpailijan on hyvin vaikea päästä väliin, teki hän mitä tahansa.

Vanha viisaus siitä, että asiakas on kuningas voidaan nyt Janne Niskan sanoin muuttaa muotoon, että asiakas on jumala.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä