Sankarimyyjän aika ei ole ohi

Katselin viime viikolla hetken Mika D Rubanovitschin puheenvuoroa verkon yli lähetetyssä Digital Sales-day seminaarissa. Paljon asiaa lyhyessä ajassa, osa sellaista, minkä allekirjoitan täysin. Osa sellaista, minkä allekirjoitan varauksin. Osa sellaista, mistä rohkenen olla eri mieltä.

Yksi asia mikä Mikan puheessa särähti korvaan oli väite siitä, että “sankarimyyjän aika on ohi”. Voihan se näinkin olla tietyllä tavalla ajateltuna, ja varsinkin silloin kun tarkastellaan isossa kuvassa ostoprosessin muutosta toimialoista riippumatta. Mutta siltikin, kyseinen lause on mielestäni melkoista mutkien suoraksi vetämistä. Vaikka asiat ovat muuttuneet, olen itse ainakin sitä mieltä, että huippumyyjien aika ei todellakaan ole, itse asiassa päinvastoin.

Pohditaan asiaa vaikka sosiaalisen median hyödyntämisen kautta markkinoinnin ja myynnin kontekstissa. Itse olen sitä mieltä, että yksittäiset henkilöt, siis huippumyyjät, ovat he, jotka herättävät asiakkaiden mielenkiinnon, ja saavat nämä tarttumaan yrityksen ja sen tuotteiden ja palveluiden tarinaan kiinni. Ajatelkaa Gary Vaynerchukia. Mitä muuta hän on kuin sankarimyyjä, joka oman brändinsä ja touhottamisensa ja vouhottamisensa kautta myy Vayner Median palveluita? Väitän, että ilman tätä maanista sankarimyyjää, ei koko kyseistä firmaa olisi olemassa. Ei ainakaan siinä mittakaavassa missä sen nyt on.

Tai jos pohditaan useita suuren investoinnin vaativia B2B-tuotteita. Mitä vaikeampi tuote tai palvelu, sen vaikeampi se on myydä. Ja sitä suurempaa asiantuntijuutta vaatii myös myyntityö. Ja tämä taas tarkoittaa sitä, että myynnissä pitää olla se terävin kärki asioita hoitamassa. Sankarimyyjät. Sellaiset, jotka osaavat ja pystyvät rakentamaan luottamuksellisen suhteen asiakkaaseen, saaden hänet näin ostamaan.

Uskon siihen, että koko firman pitää markkinoida ja myydä. En usko siihen, että sankarimyyjän aika on ohi. Hyvien myyjien arvo tulee päinvastoin korostumaan entisestään.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä