Markkinoinnin vanhat opit eivät enää päde

Olen itse sukupolvea, joka opetteli Kotlerin viis peetä, sekä harjoitteli tekemään markkinoinnin vuosisuunnitelmia ja kampanajoita kerran kvartaalissa. Kun pikakelaan maailman urani alkuajoilta nykyhetkeen, ymmärtää nopeasti, että huikean moni asia on muuttunut samalla, kun tietyt markkinoinnin perusperiaatteet yhä pitävät paikkansa.

Suurin muutos mikä näkyy on se, että markkinointi ei enää ole kampanjoita, vaan jatkuvaa tekemistä. Ennen markkinointi teki toimialasta riippuen eri määrän lähtöjä, oli se sitten joka viikko tai kerran kvartaalissa. Jos tänään toimit samalla tavalla, suhahtavat kilpailijat niin oikealta kuin vasemmalta ohi niin, että korvissa soi. Myös nykypäivän asiakas on niin kärsimätön, että hän tarttuu kilpailijasi sulosävelteen laulantaan heti, kun lopetat riiaamisen.

Tänään markkinointi on jatkuvaa dialogia eri kohderyhmien kanssa. Jokapäiväistä kommunikaatiota, jonka tarkoitus ei niinkään ole herättää asiakkaan ostohaluja, vaan pitää koko ajan huoli siitä, että sinun tuotteesi tai palvelusi on asiakkaan mielessä ensimmäisenä, siinä vaiheessa kun ostoikkuna aukeaa. Poissa silmistä, poissa mielistä, toimii tässä ohjenuorana hyvin.

MItä suurempia aukkoja jätät markkinointikalenteriisi, sen suuremman unohtamisen riskin rakennat itsellesi. Asiakas on armoton ja nopealiikkeinen. Yksi klikkaus, ja hän on jo muualla. Ja tämän jälkeen asiakkaan takaisin saaminen vastaa vaivaa, aikaa ja rahaa vaatiikin.

Julkaistu kohteessa Sekalaista
Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ota yhteyttä